Dragilor, pentru o sanatate de fier, va recomand cu drag sa respectati regula „O supa pe zi”. Poate fi o supa sau poate fi o ciorba. Ambele variante sunt bune. Supele si ciorbele sunt sarace in calorii, bogate in nutrienti, usor de pregatit si foarte satioase.
Azi va ofer o reteta simpla de supa-crema de legume. Iata ingredientele necesare:
- 3 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 radacina de telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- sare si piper
- putin ulei de masline
- patrunjel tocat marunt
- 2 catei de usturoi
Modul de pregatire este super simplu:
- Legumele se curata, se spala, se toaca, se fierb, se piseaza cu pisalogul de cartofi sau mai bine cu blenderul vertical.
- In supa-crema de legume punem si ulei de masline si patrunjel verde tocat marunt, insa la final, ca sa nu omoram toate vitaminele si toti antioxidantii.
- Servim supa-crema de legume calda sau fierbinte. Si la final servim si un pahar de vin rosu daca dorim.
Supa-crema de legume este absolut minunata si foarte sanatoasa. Eu prefer aceasta supa cu multi cartofi fierti. Cartofii sunt de baza in orice raceala de sezon. Sunt pur si simplu vindecatori, satiosi, hranitori, au multe vitamine si multe minerale.
Alaturi de cartofi, in sezonul rece mai recomand mujdeiul de usturoi, patrunjelul verde, piperul, uleiul de masline virgin, vinul rosu in cantitati mici, sucul de lamaie, ghimbirul, tinctura de propolis, mierea de albine, iaurtul si kefirul 🙂 Aceastea sunt alimentele mele preferate pentru toamna si iarna.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!