Supa Miso este o supa japoneza celebra in randul gurmanzilor din lumea intreaga. Cine iubeste cultura japoneza trebuie sa fi incercat si mancarea lor si este absolut imposibil sa nu stii ce este supa Miso 🙂
In principiu, supa Miso este o supa clara si limpede pregatita din legume, ciuperci, alge, pasta Miso, ceapa verde si sos de soia, printre altele 🙂 Pasta Miso este elementul central, fiind de fapt pasta de soia fermentata 🙂 Se gaseste la magazinele cu specific oriental si este o sursa minunata de probiotice, asta insemnand ca hraneste flora bacteriana benefica de la nivelul instestinal. Foarte tare! Pasta Miso este mai jos, in poza 🙂
Ingrediente necesare pentru o supa miso delicioasa:
- 2 litri de apa
- 1 morcov
- 1/2 pastarnac
- 100 de grame de ciuperci Champignon, Pleurotus, ce aveti la dispozitie
- 2 linguri pasta Miso
- 4 linguri sos de soia (optional)
- 4 fire ceapa verde
- o mana de alge spalate si clatite bine (optional)
- 200 g tofu simplu sau afumat 🙂
- 2 cm radacina de ghimbir sau un sfert de lingurita de pudra de ghimbir
Mod de preparare:
- Fierbem morcovul, pastarnacul, ciupercile pana cand sunt gata. Puteti sa le scoateti din supa sau puteti sa le pastrati 🙂 Este decizia voastra. Supa Miso este de obicei limpede daca o serviti la restaurant dar acasa la voi faceti dupa cum va dicteaza stomacul :))
- Dam focul mic si adaugam pasta Miso, sos de soia, ghimbir, algele si mai lasam sa fiaba la foc mic vreo 2-3 minute.
- Adaugam tofu tocat cubulete si ceapa verde. Stingem focul si servim 🙂
Aici avem o supa Miso limpede, in care se vad doar bucati de ciuperci 🙂 Si in ea am adaugat coriandru desi pare ca este patrunjel. Am gasit cateva fire la piata la Ramnic, la o doamna care experimenteaza cu verdeturi noi si a scos o recolta de verdeata pe care nu o cumpara nimeni :)) Well, este coriandru si nu toata lumea il iubeste. Mie imi place uneori 🙂 Alteori nu il suport. Are miros si gust de sapun. Don’t judge, please :))
Si mai jos avem o supa Miso servita la restaurant, foarte buna, foarte gustoasa, extrem de aromata 🙂 Are alge, ceapa verde, nu are ciuperci, are tofu tocat marunt, se simte soia fermentata si probabil si otet mirin, cred, banuiesc. Data viitoare sper sa imi fac putin curaj si sa intreb bucatarul daca imi da reteta. Or maybe not :))
Pana data viitoare cand ne reintalnim promit sa mai gatesc ceva asiatic si sa revin cu retete noi. Am impresia ca este o nisa pe care trebuie sa o intelegem mai bine si sa o studiem mai atent. Mancarea asiatica este nu doar delicioasa dar si foarte sanatoasa cand este pregatita cu atentie si cu ingrediente naturale!
Va pup si va doresc numai bine!
Cititi si:
- 7 retete vegetariene pentru dieta si slabit sanatos
- Fructe la congelator: 7 fructe care merita sa ocupe spatiul pentru la iarna
- Salata picanta cu tofu afumat, reteta simpla si rapida
- 7 salate racoritoare, de vara. Salate sanatoase si hranitoare, numai bune pentru dieta
- 3 retete de salata cu kale, cea mai sanatoasa varza creata din lume
- 17 gustari sanatoase si gustoase pentru copii