12 alimente mov, bogate in antociani

Alimentele bogate in antioxidanti ne fascineaza. Poate pentru ca studiile arata ca antioxidantii lupta impotriva multor afectiuni si boli. Poate pentru ca antioxidantii pot preveni diverse forme de cancer. Poate si pentru ca antioxidantii contribuie la sanatatea sistemului digestiv, a sistemului neurologic, cardiovascular si nu numai.

Iata care  sunt alimentele mov care sunt bogate in antociani:

 1. Prune
 2. Varza rosie
 3. Struguri si stafide
 4. Sfecla rosie
 5. Mure
 6. Coacaze
 7. Afine
 8. Cirese negre
 9. Vinete
 10. Cartofi mov
 11. Smochine
 12. Fructe de soc

Sunt alimente bogate in antioxidanti si in fibre. Sunt alimente hranitoare, bogate in nutrienti. Le consumam cat de des reusim, macar o data pe saptamana. Si daca nu avem astfel de alimente mereu in stare proaspata, le putem consuma si in stare congelata. Cred ca isi pastreaza o mare parte din substantele valoroase.

Sanatate maxima si mult succes la diete echilibrate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...