Botz-ul de mamaliga este ca un fel de bulz doar ca difera putintel 🙂 O sa vedeti in articolul de astazi cum arata botz-ul de mamaliga, cum se prepara si de ce merita sa intre in meniul dvs. macar o data pe luna 🙂
Botzul de mamaliga este ca un fel de mingiuta formata din mamaliga framantata cu branza si unt. Formam bile de mamaliga (suna ciudat dat va rog sa aveti rabdare) si le punem intr-o tava de cuptor. Le lasam acolo pana cand incep sa se rumeneasca frumos. Servim cald 🙂 Merita tot efortul, va asigur.
Acum sa va spun si care este logica botz-ului de mamaliga. Ei bine, dragii mosului, daca va ramane mamaliga cu branza de cu seara trecuta si nu vreti sa o aruncati (felicitari!), atunci o puteti reface ziua urmatoare. Nimic nu se pierde, totul se transforma :))
Iata ingredientele de care aveti nevoie pentru botz de mamaliga:
- malai
- apa
- sare
- branza preferata, telemea, cas etc.
- unt
Facem mamaliga dupa cum stim. Sigur stiti sa faceti mamaliga :)) Daca mie imi iese, va iese si voua. Faceti mamaliga si apoi serviti cu branza si unt. Daca va raman portiile copiilor, nu aruncati nimic. Amestecam totul bine si formam aceste botz-uri, pe care le bagam la cuptor pana se rumenesc.
Eu fac botz de mamaliga doar daca mi-a ramas mamaliga cu branza de cu seara trecuta :)) Incerc sa nu mai arunc nimic.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>