17 alimente bogate in grasimi sanatoase: mononesaturate si polinesaturate

Grasimile sanatoase sunt absolut esentiale pentru sanatatea organismului nostru. Ne ferim de grasimile trans si incercam sa reducem cat mai mult grasimile saturate. Optiunea cea mai buna este sa ne concentram pe alimentele bogate in grasimi polinesaturate si in grasimi mononesaturate.

Mai jos va las 2 liste de alimente bogate in grasimi sanatoase, conform EatingWell.com:

Grasimi polinesaturate se gasesc in cantitate mare in:
– peste
– nuci
– seminte de floarea soarelui
– seminte de chia
– seminte de in
– seminte de canepa
– ulei de porumb
– ulei de soia

Surse naturale de grasimi mononesaturate:
– ulei de masline
– ulei de rapita
– avocado
– migdale
– caju
– alune de padure
– fistic
– pecan
– arahide

Specialistii in nutritie ne recomanda sa consumam aceste alimente cu moderatie pentru ca au calorii destul de multicele. Asa ca avem grija la cantitati.

Recunosc faptul ca ulei de soia si de porumb nu am consumat pana acum, decat poate fara sa stiu. Nici nu cred ca se gasesc la noi si nici nu mi-as face mari griji. Oricum eu gatesc cel mai des cu ulei de masline, ulei de floarea soarelui presat la rece si cu ulei din samburi de struguri.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...