Dovleceii sunt peste tot in aceasta perioada. Sunt ultimii dovlecei romanesti pe care ii mai putem consuma in stare proaspata. Multe gospodine vor alege in aceasta perioada sa ii stocheze la congelator, in pungi cu fermoar, cubulete frumoase numai bune de folosit la iarna.
Pana nu dispar de pe piata, eu ii folosesc si la ciorbe, supe, tocanite, dar si in salate de tot felul.
Dovleceii galbeni sunt in mod special gustosi si plini de vitamine, in special betacaroten.
Lista de ingrediente pentru o salata alcalinizanta de dovlecei:
- 1 dovlecel tanar (verde, galben, clasic sau zucchini)
- 2 rosii mici
- 2-3 fire de patrunjel
- ulei de masline sau de floarea soarelui
- sare si piper (pentru antioxidanti)
- suc de lamaie sau de lime (limeta – lamaia verde, rotunda si mica)
Cum pregatim salata? Tocam dovleceii, rosiile si patrunjelul si adaugam restul ingredientelor. Servim pe loc!
Daca aveti cumva un aparat mic de facut noodles de legume (taitei de legume), va invit sa il folositi. Al meu a costat 5 lei, luat din piata de la Ramnicul Sarat, sector 3, Bucuresti. Il am de vreo 5 ani si merge ca in prima zi. Este ca un aparat de curatat cartofi doar ca are lama zimtata si atunci obtinem acesti zoodles (noodles de zucchini).
Efectul este cam acelasi daca ma intrebati pe mine. Ce este mai surprinzator este ca mancam dovleceii in stare cruda. Multe cunostinte nu au auzit de asa ceva, majoritatea lumii folosind dovleceii in tocanite si in supe. Se pot consuma dovleceii in stare cruda? Ei bine, da! Si sunt fenomenal de gustosi.
Sanatate maxima va doresc si mult succes in tot ce faceti!
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post