Dieta alcalina promoveaza consumul accentuat de legume verzi si verdeturi proaspete in defavoarea alimentelor de origine animala. Se promoveaza alimentele care alcalinizeaza sangele, adica il aduc la un nivel usor alcalin pentru o perioada de timp.
De ce dieta alcalina? Care este ideea de baza care face dieta alcalina o idee minunata? Aciditatea reprezinta un mediu benefic pentru bacterii, fungi (ciuperci), virusi, tot felul de microbi. In mediul alcalin, acesti microbi nu rezista. Mor pur si simplu. De aici vin si numeroase tratamente ce au la baza consumul de substante care alcalinizeaza, dau bazicitate. Cine nu stie despre legatura dintre alcalinizare si cancer ar putea sa se documenteze. Sunt studii foarte interesante despre alcalinizare si lupta impotriva cancerului.
Iata si salatele mele interesante, inspirate din dieta alcalina:
LUNI: Salata de fenicul, sharon (kaki), clementine, stafide,
verdeata de fenicul, zeama de lime sau de lamaie
MARTI: Salata de rosii, castraveti, ceapa rosie, patrunjel proaspat,
ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper
MIERCURI: Salata de broccoli la abur, rosii, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare si piper, usturoi (optional)
JOI: Salata de rosii, naut fiert, un catel de usturoi pisat marunt,
patrunjel proaspat, ulei de masline, sare si piper
VINERI: Salata de varza, morcov, patrunjel proaspat, ulei de masline, otet, sare si piper
SAMBATA: Salata de ardei gras in 3 culori, zucchini crud si nedecojit,
ulei de masline, sare, piper, zeama de limeta sau de lamaie
DUMINICA: Salata de rosii, ardei gras, ceapa rosie,
patrunjel proaspat, ulei de masline, sare si piper
Sunt salate sanatoase, simple si rapid de preparat. Niciuna nu necesita mai mult de 5 minute pentru pregatire deci nu implica efort serios. Se pregatesc rapid si se pot consuma si mai tarziu daca nu adaugati ulei decat in momentul servirii. Salata se pastreaza bine in caserole bine inchise, imediat dupa ce ingredientele au fost bine spalate.
Salatele de mai sus se pot personaliza dupa bunul plac, in sensul ca puteti adauga orice alte ingrediente doriti si aveti la dispozitie. Andive, rucola, valeriana, busuioc, spanac, salata iceberg, rosii galbene sau inima de bou, ceapa verde, leurda si untisor in sezonul lor, stevie si macris in timpul primavarii si nu numai 🙂 Creativitatea este cheia catre succes in pregatirea celor mai bune salate din lume!
Nu uitati faptul ca orice dieta se alege corect impreuna cu medicul dvs. specialist. Informatiile prezentate de mine au caracter informativ si reprezinta experienta mea in procesul de slabire si de mentinere. Ce functioneaza pentru mine se poate dovedi ineficient sau putin eficient pentru o alta persoana. Consultati medicul inainte de a face orice modificare in dieta dvs.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>