Dieta alcalina este preferata multora dintre noi. Este simpla, clara, concisa, fara ingrediente scumpe. Desigur, dieta alcalina este dificila pentru cei care nu pot renunta la carne, branza si oua, acestea fiind cele pe care dieta le scoate de pe lista din prima. Recomandarea mea este sa nu va dati batuti daca totusi va place mult aceasta dieta si sa reduceti cat de mult puteti alimentele de origine animala si sa plusati cu alimentele recomandate in dieta alcalina.
Cateva alimente esentiale in dieta alcalina sunt: verdeturi, legume cu frunze verzi, lamai, ulei de masline, sfecla rosie, fructe diverse, leguminoase si nu numai.
Astazi combinam cateva ingrediente care alcalinizeaza intr-o salata absolut minunata:
- 2 sfecle medii
- sucul unei lamai/ limete
- jumatate de legatura de patrunjel
- 3 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Cum pregatim salata de sfecla cu patrunjel:
- Fierbem cele doua capatani de sfecla pana cand intra furculita cu usurinta in ele. Le decojim si le dam pe razatoare.
- Adaugam patrunjel tocat marunt.
- Adaugam si uleiul, sare si piper, suc de lamaie sau de limeta (lime).
- Amestecam si servim cald sau rece. Sfecla fiarta poate sa fie inca fierbinte cand o decojim, caz in care o sa obtinem o salata calda, un preparat culinar cum se serveste de multe ori in Grecia si in alte tari din bazinul mediteranean.
Salata merge de minune langa o portie de paste, langa chiftelute de legume sau langa cartofi copti in coaja, cu mujdei si patrunjel tocat.
Reteta de chiftelute de legume
Reteta de cartofi copti cu mujdei si patrunjel
Multa sanatate si succes in tot ce faceti!