Multa lume mi-a scris cu privire la reteta de cous cous. Asa ca astazi va arat cum se face, pas cu pas, de la inceput si pana la final. Ce este cous cousul? Cum il folosim? La ce e bun?
Pai, in primul rand as vrea sa va spun ca este de fapt grau si nimic mai mult. Este ca si cum ati folosi paste doar ca in loc de spaghete aveti niste margele fine, micute, maruntele. Este grau fin pe care il putem pune la oparit, nu se fierbe, se combina cu diverse ingrediente care ii dau gust si este delicios.
Cum se prepara cous cous-ul?
- Punem o cana de cous cous intr-un bol incapator.
- Incalzim apa pana clocoteste. Stingem focul.
- Adaugam apa clocotita in bolul cu cous cous atat cat sa il acopere cu 1 deget.
- Punem o farfurie peste cous cous ca sa il lasam sa se umfle la caldura maxima.
- Ridicam farfuria peste 5-6 minute si mai rasfiram putin cous cous-ul cu o furculita.
- Ridicam farfuria de tot peste inca 3-4 minute si adaugam sare, unt sau ulei, patrunjel verde sau oregano.
- Cous cous-ul poate fi servit ca atare, ca o garnitura, in loc de pilaf, in loc de paste, in loc de cartofi.
- Dar mai bine faceti o salata orientala cu el. Vedeti mai jos reteta 🙂
Reteta de salata orientala cu cous cous are nevoie de 5-6 linguri de cous cous + patrunjel, rosii, ceapa, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
Tocati toate legumele si le amestecati cu cous cous-ul fiert si racit + ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
Salata se numeste tabbouleh si este un deliciu, o mancare sanatoasa si bogata in vitamine, minerale si antioxidanti.
In poza de mai sus vedeti ingredientele insa nu sunt tocate foarte marunt. O salata orientala de patrunjel trebuie tocata super marunt, deci sper ca aveti mai multa rabdare decat mine 🙂
Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!
Mai multe retete sanatoase cu legume pot fi descoperite aici.
Va invit sa ma urmariti pe Facebook pe pagina mea Mananca Sanatos cu Maria.
Va invit sa ma urmariti si pe Instagram AICI.