Supa asiatica este o mancare despre care se spune ca da dependenta. Asta pentru ca majoritatea supelor asiatice au si arome artificiale puternice 🙂 Dar eu fac supa asiatica acasa si tot nu m-as vedea fara ea in meniul saptamanal, cu toate ca nu folosesc nicio aroma artificiala. Inseamna ca foarte mult conteaza combinatia dintre ingrediente.
Iata ce ingrediente folosesc eu pentru supa asiatica cu taitei si oua, 2 portii de adult:
- 2 morcovi mici
- un sfert de telina mica
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- 1 ardei kapia
- 2 cartofi
- 2 cepe mici
- 2 fire de ceapa verde
- 4 catei de usturoi
- 2 fire de patrunjel
- 2 pachete de taitei ramen
- 2 oua
- ghimbir proaspat tocat
- sos de soia
- pasta Miso ( soia fermentata)
- sucul unei lamai
- ardei iute tocat marunt
Mod de preparare al supei asiatice:
- Fierbem o supa din: morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, cartofi, ardei kapia, ceapa, ceapa verde, usturoi.
- Adaugam la final sare, piper, ardei iute, ghimbir, sos de soia, pasta Miso, suc de lamaie, patrunjel, 2 oua nebatute, taitei ramen din pachet.
- Stingem focul si lasam taiteii se se umfle si ouale sa se faca 🙂
- Servim 🙂
Dragilor, mai simplu, mai gustos si mai sanatos de atat chiar nu cred ca se poate. Mancare asiatica acasa, rapid si ieftin.