Top 20 de alimente benefice pentru sanatatea plamanilor

Sanatatea plamanilor nostri este esentiala pentru sanatatea intregului organism. O pereche de plamani care nu pot functiona la capacitate maxima reprezinta cea mai scurta cale catre oboseala generala, oxigenare proasta a intregului organism si afectarea calitatii vietii in mod evident.

Iata care sunt cele mai bune 20 de alimente pe care specialistii Healthline.com le recomanda pentru sanatatea plamanilor:

1. Sfecla rosie
2. Ardei grasi
3. Mere
4. Dovleac placintar
5. Turmeric – pudra de curcuma
6. Rosii
7. Afine
8. Ceai verde
9. Varza rosie
10. Edamame
11. Ulei de masline
12. Scoici
13. Iaurt
14. Nuci braziliene
15. Cafea
16. Mangold
17. Orz
18. Ansoa
19. Linte
20. Cacao

Evident, toate alimentele de mai sus sunt super bogate in nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti implicati in mod direct sau indirect in buna functionare a plamanilor 🙂 De aceea sunt in lista de mai sus si sunt recomandate de medici specialisti.

Mai mult, pentru aceste alimente sunt si studii care ne arata ca au impact mai mic sau mai mare asupra sanatatii plamanilor si implicit asupra sanatatii intregului organism.

Deci incercati-le cu incredere si cu moderatie. Adica daca tocmai ati aflat ca frunzele de mangold sunt benefice nu inseamna ca de maine trebuie sa le cumparati in cantitati industriale. 2-3 frunze de mangold intr-o salata inseamna cu moderatie 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...