Ceaiul Oolong provine tot din frunzele de Camelia Sinensis. Asa ca nu gresim daca spune ca ceaiul Oolong este tot un fel de ceai verde insa partial oxidat. Pentru cei care nu stiu, ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul negru si Oolong, Sencha, provin din aceeasi frunza de ceai, Camelia Sinensis. Ce difera este gradul de oxidare si modul de impachetare, plus timpul de conservare si felul in care se serveste 🙂
Despre Oolong stim ca are numeroase beneficii pentru sanatate
Specialistii in nutritie ne spun ca ceaiul Oolong contine numeroase vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru sanatatea noastra.
O cana de ceai Oolong contine cantitati mici dar importante de calciu, magneziu si potasiu. Contine si aproximativ 38 de mg de cafeina, asa ca puteti inlocui cafeaua cu ceai Oolong.
Ce antioxidanti gasim in ceaiul Oolong?
In mare parte discutam despre polifenoli, teaflavine, tearubigine si EGCG.
Interesant de retinut este faptul ca exista dovezi care ne arata faptul ca ceaiul in general poate oferi protectie impotriva diabetului si complicatiilor diabetului, posibil prin efectele impotriva rezistentei la insulina si impotriva inflamatiei, alaturi de alte moduri in care actioneaza pentru binele organismului.
Mai exista si studii care spun ca ceaiul verde ofera protectie impotriva bolilor de inima si pentru cei care doresc sa slabeasca, precum si pentru sanatatea creierului.
Nu e rau deloc, va spun sincer. O cana de ceai verde sau ceai Oolong putem sa ne pregatim in 2 minutele. Este un ceai pe care nu trebuie sa il fierbem, ci doar il lasam la infuzat in apa care nu a atins temperatura de 100 de grade Celsius. Eu las ceaiul verde si ceaiul Oolong doar 1 minut in apa calda, niciodata mai mult, fiindca altfel tinde sa devina amar.
Va salut cu drag, sper sa incercati ceaiul Oolong si sper sa va placa!
Va doresc sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!