Banane: Informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

Bananele sunt adevarate uzine de vitamine si minerale. Le consumam pentru gust, pentru faptul ca taie senzatia de foame si poate ca de aici incolo le vom folosi si pentru beneficiile pe care le au pentru sanatatea noastra.

 

Iata informatiile nutritionale pentru o banana medie, conform VeryWellFit.com:

O banana medie are cca 100 kcal cu 3 g fibre, 1.3 g proteine, 27 g carbohidrati.

Iata si beneficiile pentru sanatate ale consumului de banane:

-> Bananele dau senzatia de satietate pentru mult timp datorita fibrelor pe care le contin. Bananele verzi au mai multe fibre si mai putine zaharuri decat bananele coapte 🙂

-> Bananele au continut considerabil de Potasiu, Vitamina C, Acid Folic, Magneziu, Vitamina B6 si Colina.

-> Bananele au indice glicemic de 48 – 54, deci nu sunt fructe chiar asa de periculoase. Ba mai mult, exista studii care arata faptul ca un consum moderat de banane verzi (mai putin coapte) pot ajuta la imbunatatirea nivelului de sensibilitate la insulina.

-> Bananele verzi ajuta la slabit si pot aduce imbunatatire in ceea ce priveste sanatatea ficatului si rinichilor.

-> Bananele sunt o sursa minunata de prebiotice, fibre care fermenteaza si hranesc bacteriile bune din organism.

-> Bananele mai putin coapte, verzi, ajuta la reglarea tranzitului, indiferent ca suferim de constipatie sau dimpotriva, de diaree.

-> Datorita continutului de potasiu, bananele ajuta la scaderea tensiunii arteriale si mentinerea in limite bune.

-> Nu in ultimul rand, bananele sunt bogate in antioxidanti si substante care lupta impotriva inflamatiei in organism.

Daca nu pare alimentul perfect, atunci chiar nu stiu ce sa va mai spun! Bananele chiar apar ca fiind fructele cu o sumedenie de beneficii, care mai de care mai atractive.

Deci nu uitati! O banana pe zi poate tine medicul departe la fel de bine ca un mar 🙂

Sa fim sanatosi si sa auzim numai de bine!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...