Ouale de rata sunt super delicioaaase 🙂 Le iubim pentru ca sunt mai consistente si au o aroma mai interesanta. Le mancam cu branza si salata de rosii, le mancam ca omleta cu masline si frunze de rucola, le iubim si peste cartofi prajiti 🙂
Haideti sa vedem si care sunt informatiile nutritionale despre ouale de rata:
1 ou de rata are aproximativ 185 de kcalorii, 13 g proteine, 14 grame grasime, 1 gram carbohidrati, 90% din necesarul zilnic de B12, 52% din necesarul zilnic de Seleniu, 24% din necesarul zilnic de Riboflavina, 21% din necesarul zilnic de Fier, 17% din necesarul zilnic de Vitamina D, 263 mg de Colina.
Nu este deloc putin pentru un ou de rata, aparent banal insa minunat cu adevarat.
Nu recomand mai mult de un ou de rata pe saptamana, evident, cu atat mai mult cu cat vreti sa mai consumati si 2 oua de gaina in aceeasi saptamana.
Pentru persoanele care sufera de obezitate, diabet, hipercolesterolemie si alte afectiuni serioase recomandarea mea ferma este sa vorbiti mai intai cu medicii specialisti pentru a va include in alimentatie oua de rata.
Cum se folosesc ouale de rata? La fel ca ouale de gaina, desigur. Merg de minune fierte, prajite, ca oua romanesti, omleta, sparte si amestecate si puse in budinca de paste cu branza 🙂
Ce beneficii notabile au ouale de rata pentru sanatatea noastra? Prin aportul de vitamine si minerale contribuie la buna functionare a organismului. Ne asigura un nivel inalt de proteine si astfel ajuta la obtinerea satietatii pe termen lung.
De asemenea, ouale de rata nu au carbohidrati asa ca sunt indicate si pentru cei care vor sa tina dieta Keto si pentru cei care merg pe directia Low-Carb. Pot ajuta intr-o dieta sanatoasa, cu recomandarea sa nu le consumam in exces si sa le combinam cu legume si verdeturi, nu cu produse din carne.
Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!