Taitei chinezesti cu tofu afumat si sos de soia

De cand am descoperit un magazin cu specific asiatic, am reusit sa pregatesc din ce in ce mai multe retete minunate. Sunt retete asiatice sanatoase, hranitoare, super simple si care se prepara rapid.

Astazi descoperim cum putem pregati taitei asiatici in 20 de minute, pe ceas.

Iata ingredientele necesare pentru taitei in stil asiatic, cu tofu si sos de soia:

  • un pachet de taitei de orez de 300 g
  • o cutie de tofu afumat de 300 g
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de chili
  • busuioc, coriandru, patrunjel, verdeturi care va plac
  • ardei iute tocat marunt

Iata cum pregatim cei mai simpli taitei chinezesti din lume:

  1. Punem o oala de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, stingem focul si punem taiteii de orez. Ii invartim putin si ii lasam in apa fierbinte vreo 5 minute. Focul e stins, mare atentie!
  2. Scoatem taiteii din apa si adaugam uleiul peste ei. Cu o lingura de lemn ii amestecam incet. Vrem ca uleiul sa previna lipirea taiteilor intre ei.
  3. Separat, taiem tofu in cubulete mici. Adaugam sos de soia, sos de chili si lasam tofu la marinat macar 5 minute.
  4. Intr-o oala mare vom amesteca taiteii cu tofu afumat si marinat.
  5. Mai adaugam verdeturi preferate si ardei iute tocat marunt. Ar merge coriandru dar daca nu aveti si puneti busuioc sau patrunjel, e perfect.

Eu am folosit busuioc cu aroma de lamaie, fiindca am gasit la piata un snop frumos. Are o aroma de Italia, de Tailanda, de China si Japonia la un loc.

Desigur, reteta de azi este minimala dar voi puteti sa o imbunatatiti cu tot felul de legume care va plac: morcovi, ceapa, mazare, muguri de bambus, ceapa verde, ciuperci de tot felul.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...