Cuvintele iti modeleaza creierul, de Andrew Newberg si Mark Robert Waldman

Iubim cartile si nu avem cum sa ne abtinem sa nu le cumparam. Sunt o idee buna si in format digital fiindca nu iti mai incarca locuinta dar de cele mai multe ori le gasim in forma tiparita si sunt absolut geniale fiindca iti dau libertatea sa subliniezi, sa faci adnotari, sa le conspectezi exact ca la facultate. Si multe dintre cartile pe care le citim astazi sunt cele care ne vor schimba viata pentru totdeauna. Cartea de azi este un astfel de exemplu.

Zilele trecute am citit una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala si comunicare din lume. Am citit foarte multe carti din zona aceasta de studiu insa pot sa spun cu certitudine ca aceasta este in top, este absolut impresionanta si iti deschide ochii in materie de comunicare, empatie, inteligenta emotionala si diplomatie.

In paralel termin si un curs de formare si mi se pare ca s-au intalnit perfect,  cartea si cursul.

Cartea are 312 pagini si este super usor de citit. Are un limbaj simplu, deloc alambicat sau complicat. Este scrisa intr-o maniera relaxata, fara termeni complicati. Acesta este si motivul pentru care o poti citi in 2 zile fara efort mare.

Obiectivele majore ale cartii sunt de a stabili 12 strategii de conversatie menite sa dea incredere, sa aplaneze conflictele si sa consolideze intimitatea.

Nu va ganditi strict la intimitatea de cuplu fiindca autorii acopera si alte domenii in care ai nevoie sa consolidezi incredere, intimitate si o stare de incredere, de bine.

Per total cartea este destinata absolut tuturor oamenilor, indiferent ca avem o viata profesionala intensa, fie ca suntem leaderi, manageri, directori de companii sau simpli angajati. De asemenea cartea se adreseaza si celor care au nevoie de abilitati mai bune de comunicare in viata de zi cu zi, in relatia cu cei dragi, in relatia cu partenerii de cuplu, in relatia cu copiii lor.

Cred ca tocmai aceste soft-skill-uri ne ajuta sa ducem o viata mai buna si sunt fundatia pe care mai apoi putem sa asezam tot felul de abilitati si competente mai complexe. Fara stabilirea unui nivel inalt de incredere cu cei din jur nu vom putea comunica eficient. Fara intelegerea si ascultarea activa a celor din jur nu vom putea sa comunicam eficient cu ei si nici nu vom putea sa stabilim o relatie buna pe termen lung.

Insa toate aceste aspecte si multe altele le veti regasi detaliate pas cu pas in cartea celor 2 autori. V-o recomand cu drag si sper sa ajunga in biblioteca voastra pentru ca este o investitie inestimabila.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce va propuneti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...