Iubim legumele romanesti si adevarul este ca sunt mult mai gustoase decat restul legumelor de pe piata. Poate nu sunt asa de aratoase dar sincer acest lucru chiar nu prea conteaza. Stim noi oameni frumosi pe care nu ii vrem in preajma noastra pentru ca lasa de dorit la alte capitole. Si viceversa, stim si oameni care nu exceleaza prin aspect dar sunt super oameni. Coperta nu conteaza asa de mult.
Astazi descoperim cum putem sa conservam toate bunatatile romanesti pentru mancaruri la iarna.
Ingrediente necesare pentru amestec de legume pentru iarna:
- telina
- pastarnac
- radacina de patrunjel
- frunze de patrunjel
- sare
Eu va recomand sa folositi cantitati egale intre primele 3 ingrediente. Le dati pe razatoare si le amestecati intr-un bol mare impreuna cu patrunjelul tocat marunt. Adaugati sare dupa gust, ca si cum ati vrea sa sarati o salata de legume insa cu 2-3 linguri in plus.
Dupa ce amestecam bine totul, incepem sa punem amestecul de zarzavat in borcane. Punem capacele si le strangem bine. Asta e tot. Nu e nevoie de fierbere, sterilizare sau alte trucuri. Legumele se pastreaza in sare. Sarea este un conservant minunat si are eficacitate dovedita in a pastra mancarea intacta, cu toate aromele sale.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!