3 reguli de baza pentru o alimentatie sanatoasa

Daca le respectam pe acestea 3, restul vine de la sine. In mare parte. Va garantez ca aceste 3 reguli de baza vor avea ecou puternic in felul in care va simtiti, cat cantariti si cat de bine aratati.

Regulile de baza pentru o alimentatie sanatoasa:

  1. Mancati echilibrat, niciodata disociat. Asta inseamna ca nu ar trebui sa avem o zi de carne, o zi de fructe, o zi de legume si alta de carbohidrati. Ganditi-va cata presiune puneti pe ficat si pe rinichi sa filtreze toata ziua proteina animala. Si ganditi-va ce presiune puneti pe pancreas sa dea drumul la insulina in ziua de carbohidrati. Echilibrul este esential.
  2. Nu va infometati fiindca reculul este groaznic pentru organism. Infometare pana cand pocnim de nervi si apoi dam iama in frigider si ne dam un soc teribil pancreasului care trebuie sa puna la dispozitie insulina cat pentru o cina de Craciun, la toate rudele pe care le cunoastem. Mno, sa zicem ca nu e o idee asa rasarita.
  3. Nu mancati la supraplin. Stabiliti momentul in care sunteti aproape satui fiindca in 2-3 minute, veti fi satui, fara sa mai puneti niciun dumicat in gura. Mancarea inca nu a ajuns in stomac si inca nu a reusit sa ocupe volumul optim ca receptorii sa dea semnal catre creier ca nu mai este nevoie de mancare.

In mare, daca nu facem niciun exces, daca nu mergem la extreme, daca pastram un echilibru intre toate categoriile de alimente, totul va fi bine. Nu ai cum sa te ingrasi daca nu mananci pana pocnesti, daca pastrezi un program omenesc de mese, daca nu mananci cate 2 kg de fructe odata sau 1 kg de gratar la o masa. Mai stim noi cunostinte care au astfel de recorduri personale. Si nu le fac cinste.

In principiu, niciun aliment nu are puterea de a ne ingrasa de unul singur. Si batoanele de ciocolata cu alune, cele mai calorice deserturi din cate exista, nu ne vor ingrasa decat daca abuzam de ele. Asa cum poate stiti, eu sunt adepta batonului de ciocolata mancat cate o gura odata si impaturit inapoi in geanta. O doza de glucide inainte de un examen este binevenita si chiar recomandata. Dar nu spune nimeni ca trebuie sa termini un baton odata. La mine in geanta un baton de ciocolata rezista si 3-4 zile. Si nu se strica, va garantez 😊

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...