Cheia catre atingerea obiectivelor pe care ti le propui

Ne propunem obiective multe si marete. Ne propunem sa le facem pe toate, cate dorim, tot ce au facut prietenii, tot ce au facut rudele, ce fac vedetele, vrem sa calatorim, sa promovam in cariera, sa punem bani deoparte, sa ne facem multi prieteni, sa slabim mult, sa citim o mie de carti si sa avem un corp mai tonifiat decat am avut vreodata. Ah, da! Si sa mancam sanatos 100% din timp, sa ne trezim la 5 dimineata, sa facem yoga, sa practicam meditatia, sa reparam toate relatiile cu toti cei care ne-au tranzitat viata si la care ne mai gandim uneori.

Evident ca mai avem o lista de 2679 de obiective pe care vrem sa le atingem. Anul asta, in 2022, eventual in primele luni…

Cheia catre atingerea obiectivelor este sa nu mai fim asa de perfectionisti si sa nu mai incercam sa purtam chilotii peste pantaloni, macar din cand in cand. Si sa nu mai privim in gradina vecinilor, acolo unde iarba este mereu mai verde.

Pentru mine, cheia catre atingerea obiectivelor este sa imi injumatatesc obiectivele.

Adica in loc sa ne propunem 50 de obiective, sa ne propunem doar 25. Si daca ne-am propus ca unul din obiective sa fie sa citim 100 de carti in 2022, sa ne propunem doar 50 sau chiar 25. Ca doar nu tine nimeni socoteala. Decat noi…

Si cu fiecare socoteala pe care o tinem, ne mai aruncam in cocoasa inca un pietroi pe care ne propunem sa le caram cu noi in 2022. Si pe care nu mai apucam sa il aruncam tot anul si ne streseaza mai apoi fiindca il stim acolo, tot acolo, nemiscat sau insuficient urnit.

Obiectivele trebuie sa ne entuziasmeze, sa ne dea aripi, sa ne dea un sens, motivatie, energie, curaj. In niciun caz obiectivele nu ar trebui sa ne faca sa ne simtim ca cei mai prosti oameni din lume, slabi, inceti etc.

Minciuna ca le putem face pe toate si o putem face mai bine ca restul lumii ramane doar o minciuna pe care ne-o spunem uneori, cu gandul ca ne va motiva sa facem mai multe decat anul trecut. Deci invatati sa mai renuntati la anumite obiective fiindca un obiectiv setat gresit poate strica mult.

Succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...