Lectia nr. 368: Invata lectia si nu o lua de capat de 1001 de ori

Stiti, se spune ca nu exista greseli. Daca te prabusesti de 100 de ori, inseamna ca ai 100 de lectii de invatat. Si daca de fapt este una singura. Si repeti aceeasi greseala de 100 de ori?

Ei bine, nu ar fi o uimire pentru nimeni ca astfel de situatii se intampla pentru multi dintre noi. Facem ce facem si uneori fara sa constientizam, facem aceeasi greseala dintotdeauna.

De una dintre ele mi-am dat seama azi. Mi-am dat seama ca nu reusesc sa am o relatie buna cu un partener de lucru si am avut tendinta sa renunt la el si sa gasesc altul. Apoi mi-am dat seama ca o sa o iau de la capat cu acela si ca voi ajunge in acelasi punct in care avem asperitati si nu reusim sa trecem peste ele si apoi imi voi dori un nou partener de lucru. Am mai facut asta. Este un tipar pe care il cunosc foarte bine. Din pacate.

Din fericire, mi-am dat seama de jocul meu interior si ca ma sabotez. Leg o relatie, apar disensiuni, renunt la relatie, vreau una noua si ciclul se repeta.

Solutia este sa reusim sa facem sa mearga orice relatie care poate sa mearga. Adica, daca stim ca este potential, sa il valorificam. Daca nu exista potential, putem sa renuntam la relatie si sa mergem mai departe. Caci sunt si parteneriate care chiar nu au cum sa mearga, unde exista diferente majore, unde exista caractere prea dificile, unde exista neconcordante principiale prea mari si prapastia este uriasa intre parteneri.

Nimeni nu spune sa ciocanim la un perete si sa speram ca intr-o buna zi se va transforma intr-o usa.

Si nimeni nu spune ca trebuie sa bem toata apa marii ca sa ne dam seama ca e sarata.

Dar nici nu trebuie sa renuntam cand ne dam seama ca exista asperitati, disensiuni, nemultumiri. Daca acestea pot fi controlate, rezolvate, uniformizate, eliminate, do it. Fa-o! Da-i bice si fa relatia sa mearga ca unsa, caci se poate. Doar sa ai rabdare sa repari ce trebuie reparat, sa ai ochii larg deschisi sa vezi ce necesita atentie din partea ta, sa te pui in locul celuilalt si sa iti doresti cu adevarat sa nu o iei de la capat de 1001 de ori.

Timp pierdut, energie pierduta, frustrare maxima ca incepi din nou un parteneriat. Si apoi il inchei si o iei de la capat. Progresul pe care l-ai putea realiza daca ai fructifica toate relatiile din viata ta ar fi unul imens, cu adevarat imens. Infinit.

Sa fim sanatosi si sa avem mintea limpede sa vedem lucrurile asa cum sunt!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...