Iubim mancarea asiatica dar ne place sa fie sanatoasa, hranitoare si cu buget redus 🙂 Nu ne permitem sa mancam la restaurante asiatice cat de des ne-am dori noi. Asa ca o solutie buna este sa ne gasim un magazin cu specific asiatic aproape de casa si sa incepem sa invatam cum sa folosim ingredientele asiatice acasa 🙂
Azi va invat cum sa pregatiti cele mai bune ciuperci asiatice: Urechi de lemn. Sunt ciuperci cu gust neutru dar pline de vitamine, minerale si antioxidanti. Merita incercate macar o data 🙂
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru a pregati o mancare asiatica delicioasa acasa:
- 2 maini de ciuperci Urechi de lemn uscate (nu se gasesc proaspete)
- 2 catei de usturoi pisati marunt, ca pentru mujdei
- 3 linguri de otet
- sare si piper
- 3 lingurite de ulei de susan
Mai jos puteti vedea cum arata aceste ciuperci in stare uscate, deshidrata. Le lasam la inmuiat macar o ora. Si apoi le spalam pe fiecare, frecandu-le usor sub jet de apa.
Modul de pregatire este super simplu pentru ca ciupercile Urechi de lemn au nevoie de putin timp de pregatire:
- Ciupercile Urechi de lemn uscate se pun la inmuiat in apa rece timp de 1 ora. Aceasta este partea cea mai dificila 🙂 Asteptatul.
- Ciupercile se spala, se clatesc de mai multe ori si cand sunt moi, se pun la fiert timp de 10-15 minute.
- Ciupercile fierte se strecoara si apoi se amesteca cu mujdeiul, uleiul de susan si otetul + sare si piper.
- Ciupercile urechi de lemn se servesc ca o masa de sine statatoare sau ca salata, alaturi de alte preparate culinare asiatice.
Va garantez ca aceste ciuperci va vor placea foarte mult pentru ca sunt super delicioase si nu sunt grele. Au un gust neutru dar le imbogatiti aroma cu sos de soia, usturoi, ulei de susan si nu numai.
Va doresc sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!