Iubim mancarea asiatica 🙂 Dar nu avem buget sa mancam mereu la restaurante asiatice asa ca singura solutie este sa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba. Stiti, se spune despre romance ca pot face orice mancare isi pun in cap sa faca. Suntem gata sa facem patiserie frantuzeasca de cea mai buna calitate, mancare italieneasca autentica, sushi ca la mama lui acasa si putem incinge si wok-urile sa facem mancare asiatica delicioasa.
Nu vreau sa ma laud dar la mine in casa am gatit mancare asiatica si orientala de toate felurile, mancare chinezeasca, tailandeza, vietnameza, japoneza, coreeana, evreiasca, turceasca, libaneza si nu numai. Am o mare pasiune pentru aceste bucatarii 🙂
Haideti sa va spun cum faceti o mancare asiatica delicioasa, perfecta pentru serile in care copiii vor ceva special si nu aveti chef sa comandati sau sa iesiti la restaurant. Sau poate ca nu aveti buget, chestie care mie mi se intampla foarte des si atunci ma adaptez si fac acasa mancarea asiatica, la jumatate sau chiar pe sfert din cat m-ar costa la restaurant. Iar portiile sunt mereu mai mari acasa 🙂
Ingrediente necesare pentru o delicioasa mancare asiatica din taitei si ciuperci cu legume 🙂
- 200 grame de taitei de orez sau de grau
- 300 grame de champignon brune sau albe
- 10 linguri de sos de soia
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de sos de chili sau dulceata de ardei iute (sunt acelasi lucru, in principiu)
- 2 fire de patrunjel verde
- 1 ardei kapia rosu ca focul (are vitamina C mai multa)
- sucul unei jumatati de lamai sau al unei limete (lamaia verde mica si aromata)
- ardei iute – un sfert mic, tocat marunt
- ghimbir – cat o nuca mica 🙂 – curatat, tocat marunt de tot
- 1 catel de usturoi tocat marunt de tot
Mod de pregatire super simplu pentru o delicioasa mancare asiatica asa de buna incat o sa va suprindeti familia:
- Tragem la tigaie ciupercile spalate si tocate cu putin ulei. Amestecam mereu si asteptam ca ciupercile sa isi lase sucul propriu si apoi acesta sa se evapore. Cand ciupercile sunt sticloase, lucioase, e semn ca sunt gata 🙂
- Adaugam ardeiul kapia tocat, ghimbirul, sosul de soia, sucul de limeta, sosul de chili, usturoiul tocat marunt. Mai lasam totul pe foc fix 1 minut.
- Stingem focul 🙂 Am terminat jumatate din mancare.
- Punem la fiert taiteii conform instructiunilor de pe pachet, ii scurgem si ii adaugam fierbinti in tigaia cu ciuperci si sos asiatic.
- Mai lasam totul 1 minut, fara sa dam drumul la foc. Vrem ca taiteii sa absoarba sosul asiatic.
- Garnisim cu patrunjel verde si eventual cu sferturi de limeta 🙂 Ca sa arate bine si autentic asiatic.
- Servim cu incredere o mancare asiatica pe care o veti adora 🙂
Mancarea asiatica este delicioasa, vibreaza de energie, are ghimbir care poate ajuta la colesterol si la trigliceride. Are usturoi din plin, care are aceleasi calitati ca si ghimbirul. Sare eu nu pun pentru ca sosul de soia are suficienta sare. Iar sosul de soia are probiotice utile pentru sanatatea sistemului digestiv.
Va salut cu drag si va invit sa ma urmariti pentru ca eu gatesc mancare asiatica in loc de sarmale si cozonaci. Asadar, este ceva normal la noi in casa, ne plac mancarurile asiatice iar mie imi ies demential de bine! Incep sa cred ca am prin familie, la cine stie a cata generatie, neam asiatic :))) Nu ar fi de mirare.
Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.