Program de alimentatie sanatoasa: 7 idei de alimente care contin minim 5 g de fibre per portie

Fibrele sunt mai importante decat ne-am imaginat pana acum pentru o alimentatie sanatoasa. Sunt implicate in digestie, in tranzit, in reducerea nivelului colesterolului rau, in stabilizarea glicemiei si chiar si in sanatatea tractului intestinal.

Iata care sunt cele 7 alimente pe care le puteti consuma pentru 5 g de fibre:

– 150 de grame de broccoli contin 5 g de fibre
– 1 mar mare contine 5 g de fibre
– o banana foarte mare sau 2 banane medii contin 5 g de fibre
– 2 linguri de seminte de chia contin 5 g de fibre
– jumatate de avocado contine 5 g de fibre
– 200 de grame de cartofi fierti in coaja contin 5 g de fibre
– 75 de grame de naut fiert contin 5 g de fibre

Noi femeile avem nevoie de 25 – 35 de grame de fibre pe zi, in medie, pentru un program adevarat de alimentatie sanatoasa. Insa calculul exact al cantitatii ideale de fibre pe zi se poate face doar cu ajutorul unui nutritionist. Medicul nutritionist este cel mai in masura sa va ajute sa stabiliti cate glucide aveti voie pe zi, cate proteine, cate lipide, cate fibre va sunt necesare.

Calculul caloric se realizeaza in functie de greutate, varsta, inaltime, efort fizic depus in timpul zilei, meserie pe care o aveti si munca pe care o depuneti, obiectivele dvs. si starea sanatatii. Toate trebuie sa intre in calcul pentru a intelege cate fibre trebuie sa consumati.

Per total, va recomand un consult la un medic nutritionist pentru un program de alimentatie sanatoasa. Este, probabil, una dintre cele mai bune investitii de facut intr-o viata de om. Asa, dupa ureche, toti putem sa emitem pareri. Insa doar un medic cu experienta solida va poate seta un program de alimentatie sanatoasa si un meniul ideal 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem spor in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...