Ne plac enorm pastele si retetele cu paste, indiferent ca sunt retete de preparate sarate sau dulci 🙂 In caz ca nu stiati, exista numeroase retete de paste dulci, pentru desert. Vedem azi 2 astfel de preparate dulci cu paste iar restul sunt de paste sarate, perfecte pentru pranz sau pentru cina 🙂 Sunt retete vegetariene de paste, fara carne, fara oua, fara branza si alte lactate. In loc de un am folosit ulei de masline 🙂
Iata cele 12 retete vegetariene de paste cu care voi incerca sa va impresionez si sa va inspir 🙂
Paste arrabiata
Aveti nevoie de paste, sos de rosii picant, busuioc pentru decor sau patrunjel pentru decor. Sosul de paste se prepara ca orice sos clasic: rosii pasate sau sos de rosii, sare, piper, un catel de usturoi, oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat, ardei iute macinat, ulei de masline de calitate. Fierbem la foc mic, adaugam pastele si decoram cu busuioc 🙂 Reteta pe larg de paste arrabiata este aici.
Paste cu seminte de mac
Dragilor, este o reteta ungureasca sau evreiasca, nu stiu nici eu sigur 100%. Dar ce pot sa va spun este ca merita sa incercati o portie din aceste paste delicioase pe care le servim ca desert. Sunt absolut minunate si va las reteta de paste cu seminte de mac aici.
Paste in stil mediteranean
Cu rosii, busuioc, chiar si oregano daca va place si aveti prin bucatarie. Ce conteaza cel mai mult este sa aveti paste de grau dur, ulei de masline bun si apoi puteti sa mai completati dvs. dupa cum considerati de cuviinta. Eu va recomand sa aveti un astfel de bol frumos de paste cand va vin musafiri in vizita si poate nu sunteti bine pregatiti sau nu stiti ce sa faceti de mancare. Va asigur ca nimeni nu refuza o portie zdravana de paste delicioase, ca in Italia. Puneti si muzica in surdina, turnati un vin bun in pahare, aprindeti cateva lumanari in casa si o sa faceti senzatie 🙂 Reteta de paste in stil mediteranean pe larg este aici si poate fi personalizata dupa cum doriti.
Paste cu nuci pecan si scortisoara
Nu va imaginati ce desert minunat este acesta si va las reteta de paste cu nuci aici ca sa va convingeti ca este si un preparat simplu si rapid, nu doar gustos. Cat despre aspectul nutritiv, va pot spune ca avem omega 3 si antioxidanti in cantitate serioasa in acest preparat culinar. Nu uitati ca portia normala este de 100 de grame de paste cantarite in uscat. Asta inseamna ca daca aveti o punga de paste de 500 de grame puteti sa o considerati perfecta pentru a face 5 portii pentru 5 adulti.
Paste cu sos de rosii in stil arrabiatta, cu masline si pecorino
Este un deliciu despre care as putea sa va povestesc zile intregi. Am descoperit acest preparat in Italia, putin diferit de modul in care l-am pregatit eu. Am cerut reteta de paste cu sos de rosii si pecorino la restaurantul unde am mancat, undeva langa Roma. Evident ca bucatarul mi-a explicat in italiana totul si eu am prins cat mai putut. Italiana mea trebuie neaparat sa se imbunatateasca pentru ca anul viitor am de gand sa ma intorc si vreau sa vin inapoi acasa cu minim 100 de retete italienesti autentice, de la mama lor 🙂
Paste cu anghinare din borcan, marinata in ulei de masline
Ah, dragilor, daca as avea eu bani sa imi cumpar anghinare murata de cate ori as vrea, as fi tare fericita :)) Din pacate, anghinarea murata este cam scumpa asa ca acest preparat se face mai rar, cel putin la noi acasa. Dar si cand se face, este bucurie mare pentru ca aroma de anghinare murata nu se aseamana cu nimic in lume. Este ceva divin si mai ales este benefic pentru ficat. Anghinarea repara ficatul si din ea se face si cea, se face si salata, se fac si tratamente naturiste. Eu prefer sa o gasesc in salate si in paste 🙂 Reteta de paste cu anghinare este aici.
Un alt desert delicios cu paste si nuca
De data aceasta am folosit paste din spanac si vreau sa va spun ca nu se simte nicio aroma de spanac. Deci puteti sa le folositi chiar si la desert. Reteta de paste cu nuca este aici si este super simpla si rapida. Este un desert pe care eu l-as include in meniul celor mai luxoase restaurante din lume, fara niciun fel de gluma.
Paste delicioase cu broccoli si parmezan
Puteti folosi si grana padano daca doriti sau orice alta branza va place, inclusiv tofu. Reteta de paste cu broccoli si parmezan este aici si o sa va placa mult faptul ca este simpla si rapida. Practic, aveti masa gata in cateva minute si poate fi mai buna decat la restaurant.
Paste cu fistic si miere, o grozavie de desert de care nu te saturi
Adaugati si apa de flori de portocal, apa de trandafiri si orice alte arome va plac. Va recomand acest preparat culinar cald, nu fierbinte, doar cald. Pastele scurse bine de apa in care au fiert se combina cu ingredientele din reteta de paste cu fistic si apoi se serveste 🙂 Te topesti de placere.
O budinca delicioasa cu spanac, paste si branza
Va las reteta pentru aceasta budinca cu spanac aici, cu precizarea ca puteti sa modificati ingredientele dupa bunul plac. Evident ca puteti folosi mai mult spanac decat am folosit eu sau mai putin daca stiti ca familia dvs. nu agreeaza spanacul. Eu prepar aceasta budinca la cina si are succes maxim mai ales daca o servesc imediat ce am scos-o din cuptor si copiii o vad aburdinda 🙂
Paste cu sos pesto si parmezan
Un deliciu pe care atunci cand il comanzi la restaurant trebuie sa mananci cu griji ca nici nu stii cat vine nota de plata. Preparatul este mereu scump desi el se prepara cu ingrediente care se folosesc in cantitate mica de tot. Nu punem un borcan de sos pesto peste pastele noastre iar parmezanul se rade putin deasupra. Deci sa nu exageram, as zice eu 🙂 Reteta de paste cu sos pesto si parmezan este aici si este deosebit de simpla si rapida.
Paste sanatoase cu masline, sos de rosii, broccoli si ulei de masline + neaparat si un catel de usturoi, cel putin
Va las reteta de paste cu masline si broccoli aici si va recomand sa o incercati macar o data. Dati-i o sansa pentru ca veti descoperi ca deodata broccoli devine chiar delicios, nu doar foarte comestibil. Cu ocazia aceasta va luati antioxidanti din rosii, din grau, din broccoli, din uleiul de masline si poate si din ardei iute si piper, daca le folositi si pe acestea. Da, eu le pun pe ambele in portia mea de paste. Copiii mananc doar putin iute.
Paste cu pesmet si scortisoara sau paste cu nuca si scortisoara
Fierbem pastele si peste ele presaram nuca macinata, putin zahar sau miere, un praf de scortisoara. Rezultatul este delicios. Reteta de paste cu pesment este aici.
Prima data cand am auzit de aceasta reteta mi s-a parut super aiurea si chiar am ras de o astfel de idee pentru ca pastele si pesmetul sunt unul si acelasi lucru la origine, grau. Dar apoi cand am aflat ca pesmetul era inlocuitor pentru nuca si ca se folosea mai ales in familiile cu mai putine resurse, m-am gandit ca vreau sa incerc un astfel de preparat. Si am fost foarte surprinsa sa aflu ca nu e deloc rau, ba chiar este foarte gustos.
Acestea sunt dragii mei retetele cu paste pe care vi le propun cu mare drag. O sa vedeti ca sunt simple si rapide, asa cum stiu eu sa le prepar. Sper sa va iasa cel putin la fel de bine cum mi-au iesit si mie, cu toate ca rezultatul difera de la gospodina la gospodina, de la tigaie la tigaie, de la ingredient la altul ales si folosit. Dar ce conteaza este sa gatiti cu suflet, cu dispozitie buna si atunci mancarea nu are cum sa iasa altfel decat excelent.
Sanatate maxima va doresc si toate cele bune!
Descoperiti mai multe retete culinare mediteraneene aici>>>