Cu ce te ajuta un curs de tehnician nutritionist?

Cu ce te ajuta un curs de tehnician nutritionist? Cred ca am auzit intrebarea aceasta de o mie de ori numai in ultimii ani de cand am urmat aceste cursuri si mi-am luat diploma. Vreau sa va spun ca a fost una dintre cele mai bune investitii din viata mea. Si nu a fost deloc ieftina. Am platit in rate si am facut economii ca sa imi pot plati cursul.

Sa revenim la subiectul nostru: cum ne ajuta un curs de tehnician nutritionist? In primul rand, iti da busola si nu mai bajbai pe intuneric. Acum, desigur, sa ne intelegem ca daca esti tehnician nutritionist nu inseamna ca esti Mihaela Bilic. Esti un om care detine mult mai multe informatii de nutritie ca omul de rand.

Pentru un tehnician nutritionist, lucrurile sunt mai simple decât pentru restul lumii din simplul motiv că ei nu mai bajbaie așa de mult ca inainte. Au acces la informatii valoroase care ii ajuta sa ia decizii mai bune in materie de alimentatie, nutritie, diete echilibrate samd.

Foarte multe cursuri de tehnician nutriționist oferă informații valoroase cu privire la alimentația sănătoasă și combinațiile alimentare corecte. Dacă aveți noroc de profesori cum am avut eu, informațiile vor fi mai mult decât deschizătoare de orizont 🙂 Vor fi o minunată baza pentru tot ce va urmă în materie de studii pe domeniul nutriției.

Te vei gândi mai serios la alimentația ta, vei acordă mai multă atenție modului în care îți prepari mesele, vei învață cum să cântărești vizual alimentele, atât că greutate, cât și că aport caloric, vei învață ce să combini cu ce anume și ce combinații nu sunt bune (carne cu lactate, pâine cu carne, cartofi cu carne șamd.), când se mănâncă fructele, dacă micul dejun este obligatoriu sau nu, ce alimente se consumă când suferi de boli de ficat, boli de inima, boli de rinichi, gastrită, ulcer, steatoză șamd.

Evident, vei rămâne cu anumite pasiuni după cursurile de nutriție. Eu, spre exemplu, am rămas cu o mare pasiune pentru steatoză hepatică de origine nealcoolica 🙂 Este pasiunea mea în materie de boli ce pot fi tratate printr-o alimentație corectă!

Atenție, repet. Este una dintre bolile care pot fi tratate cu succes DACA va schimbați alimentația. Și asta se întâmplă în cazul multor boli și afecțiuni. Partea faina este ca la un curs de tehnician nutritionist afli astfel de informatii. Nu vei avea voie sa realizezi planuri alimentare pentru persoanele cu patologii decat daca lucrezi cu un medic nutritionist. Asta trebuie sa stim de la inceput. Tehnicianul nutritionist nu este medic nutritionist! Si ma bucur enorm ca discutam despre aceasta situatie pentru din punctul meu de vedere, doar un medic adevarat poate da recomandari pentru un pacient.

Dar despre asta promit să mai vorbim în postările următoare!

La final, va pot spune că un curs de nutriție reprezintă o investiție minunată, pe care v-o recomand cu toată căldură. Este o investiție care va returnează sănătatea, liniștea sufletească, ordinea în bucătărie și în frigider. Căci veți face o ordine desăvârșită în frigider, va promit!

Țin minte și acum primele zile din cursul de tehnician nutriționist. Am notat totul, am fost impresionata de multe informatii, m-am indignat, mi-am sunat rudele să le spun ce alimente să nu mai combine, mi-am făcut ordine în cămară și în frigider, am început să îmi calculez caloriile, mi-am instalat o aplicație de măsurat calorii, m-am apucat se sport și am început să țin un jurnal alimentar. Și asta e doar 1% din schimbările care s-au produs după ce am început cursul de nutriție 🙂 Tin minte ca primul curs a durat 8 ore si eu am simtit ca ar fi trecut maxim 4 ore. Asa de mult mi-a placut!

Fain, va spun! Conditia este sa gasiti un curs de tehnician nutritionist de calitate. Fiindca altfel veti cheltui sume mari de bani fara niciun castig. Diploma este zero daca nu detii informatiile necesare pentru a face o schimbare in bine in propria ta viata si apoi si in cea a celor din jur.

Să aveți succes în tot ce faceți și spor la nutriție!

S-ar putea să-ți placă și...