Romanesco este o crucifera, ceva intre conopida si broccoli. Gustul este asemanator conopidei si broccoli-ului iar la gatit se comporta fix la fel.
Ce este interesant este ca romanesco preia din antioxidantii prezenti in conopida si in broccoli. Romanesco este bogata in antioxidanti iar studii de specialitate spun ca poate preveni si lupta impotriva mai multor afectiuni si boli.
Cateva beneficii notabile ale consumului de romanesco:
– calorii bune si nutrienti multi – 25 de kcal la 100 g romanesco
– regleaza tranzitul intestinal
– sursa de vitamina C
– sursa de zinc
– sursa de Vitamina A si antioxidanti
– indice glicemic redus, deci este ideala pentru diabetici si dieta keto
– da satietate
Evident, aceste alimente nu sunt considerate tratamente, ci mai degraba moduri de a preveni imbolnavirea organismului.
Un organism hranit corespunzator poate lupta in mod eficace impotriva multor agenti patogeni. Un organism hranit corespunzator face fata stresului, se echilibreaza mai usor, elimina toxinele mai eficient, isi pastreaza mediul alcalin mai mult timp si isi mentine sistemul imunitar la nivel optim de functionare.
Asa ca din cand in cand mai consumam si conopida, varza, broccoli, andive, romanesco, leustean si patrunjel, fasole verde si mazare, spanac si ardei gras, zucchini si dovlecei, praz si ceapa, usturoi si ghimbir. Fiecare leguma ofera organismului o varietate de vitamine, minerale, antioxidanti pretiosi.
Asa ca va invit sa consumati un curcubeu de alimente, inclusiv romanesco.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!