100 de grame de sfecla rosie aduc un aport de 44 de kcalorii, spun specialistii Healthline. Cu alte cuvinte, avem calorii putine si vom vedea in acest articol cat de multe beneficii are consumul acestui aliment bogat in antioxidanti.
Interesant de retinut este faptul ca sfecla rosie reprezinta un aliment bogat in nutrienti, sarac in calorii si aceasta combinatie este cea mai buna pentru oricine doreste sa isi pastreze silueta sau sa slabeasca. Vrem nutrienti multi si calorii putine. Daca avem si indice glicemic redus, deja discutam despre un aliment excelent din toate punctele de vedere.
Cateva beneficii ale consumului de sfecla, conform HealthLine.com:
- Consumul de sfecla rosie are efect antiinflamator pentru intregul organism.
- Sfecla rosie aduce aport de fibre, responsabile pentru reglarea tranzitului intestinal.
- Sunt studii efectuate care arata ca extractul de sfecla poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la animale.
- Sfecla contine antioxidanti care ajuta in numeroase moduri tot organismul.
- Sfecla este considerata un aliment benefic pentru sanatatea ficatului.
- Sfecla poate regla tensiunea arteriala.
- Sfecla este un aliment ideal pentru cine tine dieta. Are calorii putine si hidrateaza.
Cum consum eu sfecla rosie? O fierb cu tot cu coaja. Apoi o decojesc si o toc marunt. O amestec intr-un bol incapator cu sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie sau putin otet. Este absolut minunata preparata in felul acesta dar merge de minune si cu patrunjel tocat marunt, radacina de telina tocata marunt, morcov dat pe razatoare.
Sfecla rosie merge si coapta, poate fi consumata si cruda. Mie nu imi place in stare cruda asa ca o fierb. Voi procedati cum considerati de cuviinta fiindca sigur veti obtine preparate absolut delicioase!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!