Va las mai jos 9 idei de deserturi sanatoase si rapide. Sunt idei pe care le puteti adapta dupa cum doriti, conform cu ce ingrediente va plac si le aveti la indemana. Pentru mine sunt idei de baza, deserturi pe care le pot pregati fara teama ca nu vor iesi. Sunt destul de simplute si nu prea au cum sa nu iasa ca lumea. Le-am ales in mod special sa nu imi dea palpitatii. Stiti ca nu fac niciodata cozonac si nici alte chestii sofisticate. Ma rezum la deserturi simple si rapide. Si apoi mai vedem noi 🙂
Iata cele 9 idei de desert simplu, gustos, sanatos, rapid si hranitor:
Orez cu lapte, gem de portocale, scortisoara si migdale. Fierbeti orezul in apa si cand a scazut de tot adaugati putin lapte cat sa ii dea gust. Mai lasam putin pe foc si apoi adaugam gem de portocale si migdale, un praf de scortisoara si asta e tot.
Placinta cu mere: Cumpar foile de placinta dar se pot face si in casa. La mijloc pun mere date pe razatoare amestecate cu putin zahar vanilat, stafide si esenta de rom. Dau la cuptor pana cand foile de placinta sunt rumene 🙂 Happy end!
Biscuiti cu unt 🙂 Reteta este aici si merita incercata. Sunt biscuiti super simpli si pot fi decorati cu merisoare uscate sau cu migdale, nuci, caju, whatever 🙂
Cornulete cu rahat. Sunt atat de bune incat trebuie la propriu sa te opreasca cineva sa nu le termini pe toate. Se face un aluat modelabil din faina, unt si zahar vanilat. Se ruleaza o foaie intinsa si se taie romburi. Punem rahat in mijlocul rombului si rulam cornulete. Le coacem la foc mic. Nu am cantitatile pentru ca fac aluatul ochiometric dar promit sa revin cu niste cantitati serioase cat de curand. Live wild until then. Incercati si voi ochiometric fiindca s-ar putea sa va iasa cele mai tari cornulete din lume. Si o sa va placa si senzatia de a face o reteta „pe simtite” 🙂
Biscuiti cu un, decorati cu nuci pecan. Reteta este aici. Sunt biscuiti pe care ii puteti modela dupa cum doriti.
Paste cu nuci pecan, miere si scortisoara. Pastele se fierb al dente si se scurg. Se adauga nuca macinata, miere si scortisoara macinata. Este o reteta italieneasca dar pe care o stiu si de la bunica mea. Nu stiu daca nu au inventat-o si moldovencele sau daca era imprumutata de la italieni. Faza tare este ca bunica mea o pregatea in anii 1950 si folosea taitei de casa 🙂 Actiunea se petrecea in Moldova, intr-un sat de langa Targu Neamt, intr-o familie de lucratori de la Manastirea Neamt.
Negresa cu nuca de cocos 🙂 Apa plata, ulei, faina, gem de prune, cacao pudra, zahar brun, praf de copt, esenta de rom, coaja de lamaie, coaja de portocala. Amestecam, dam la cuptor, adaugam cocos ras pe deasupra. Cantitatile au sa vina cat de curand, promit solemn. Faza e ca fac negresa ochiometric. Simt la lingura cand este compozitia perfecta pentru cuptor 🙂
Clatite umplute cu branza de vaci si stafide. Este ca un cheesecake. Are gust de cheesecake doar ca nu arata ca unul. Clatitele se pregatesc asa cum stiti si voi. Nu va mai explic ingineria. Separat frecam branza de vaci cu stafide, miere si amestecul acesta miraculos va umple clatitele. La final decoram cu zmeura daca avem. Daca nu, nu-i bai, nu se supara nimeni. Clatitele oricum vor fi geniale.
Lapte cu fidea 🙂 Fideaua se fierbe in apa si apoi se strecoara si se azvarle in lapte cald. Adaugam si zahar vanilat si servim 🙂 Este o mancare pe care o iubesc, imi aduce aminte de cand eram mica si primeam asa ceva chiar si la cina. Era cea mai mare bucurie sa scapam de cina si sa primim lapte cu fidea. Era surpriza pe care toti o asteptam, eu, fratele meu, sora mea. Era un desert de vis 🙂
Cam atat pentru azi. Sunt idei de desert simplu si sanatos. Le prepar pe pilot automat dar fiindca multi cititori ma intreaba care sunt cantitatile folosite, de acum incolo am de gand sa cantaresc totul si sa notez totul. Facem treaba sigura, ce sa mai!
Sanatate maxima si numai bine!