Daca sunteti in cautare de idei de desert de post, ati nimerit binisor, as putea spune 🙂 Avem aici o mica reteta delicioasa cu paste, o mancare de post, un desert modest dar gustos.
Pastele cu pesmet sunt la fel ca pastele cu nuca doar ca inlocuim nuca cu pesmet. Asta se intampla cand avem alergie la nuci sau nu avem nuci in casa.
Iata ingredientele necesare pentru un delicios desert de post, 2 portii de adult:
- 200 de grame de paste de grau dur (tip Barilla)
- 200 de grame de pesmet simplu
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- scortisoara, nucsoara, cuisoare macinate, cardamom macinat
Mod de preparare simplu si rapid:
- Fierbem pastele al dente. Le strecuram si le dam deoparte.
- Separat rumenim pesmetul intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de floarea soarelui sau de masline. Amestecam mereu cu lingura de lemn iar focul sa fie mic fiindca altfel pesmetul se arde.
- Pesmetul e gata cand isi schimba usor culoarea din alb-galbui in galben-maroniu. Stingem focul si adaugam zaharul si condimentele pe care le dorim (scortisoara, nucsoara, cuisoare macinate, cardamom macinat)
- Pastele si pesmetul aromat se combina intr-un bol incapator. Pregatiti-va sa faceti putin pesmet pe jos fiindca atunci cand amestecati pastele cu pesmet, mai sare putin pesmet pe langa. O sa vedeti :))
Cam asta e tot, dragii mei. Un desert banal si modest dar care nu va lasa rece pe nimeni. Eu cand am auzit prima data de aceste paste, recunosc faptul ca mi s-a parut aiurea rau de tot sa combin paste cu pesmet, ca doar sunt acelasi lucru la origine, grau 🙂
Dar apoi am citit despre retetele vechi in care gospodinele romance si italiencele foloseau paine veche ca sa faca pesmet pentru acest desert pentru copii. Lumea era saraca si foloseau tot felul de trucuri de acest gen. Gospodinele adevarate isi gasesc solutiile intotdeauna si reusesc sa puna pe masa feluri minunate de mancare din te-miri-ce 🙂
Pofta buna, sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!