E destul de gresit sa spun ca va trebuie 15 minute sa pregatiti o salata atat de simpla si de delicata dar sa zicem ca tocam legumele incet si frumos. Daca ne-am grabi, am termina aceasta salata in 3 minute ?
Este o salata asiatica demential de gustoasa, care va aduce un aport mare de antioxidanti, aminoacizi si alti nutrienti care pot accelera metabolismul. Ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul sunt cele 3 elemente care pot activa metabolismul dar trebuie consumate cu masura! Sunt si emblema bucatariei asiatice.
Ingrediente necesare pentru o salata minunata:
– ardei gras rosu
– ardei gras galben
– ardei gras verde
– o ceapa tocata marunt
– 1 catel de usturoi
– radacina de ghimbir maruntita
– sos de soia 2 linguri
– ulei de floarea soarelui sau de susan (eu nu am de susan)
– coriandru (eu inlocuiesc cu patrunjel pentru ca nu am coriandru)
– suc de limeta (sau lamaie, daca nu aveti limeta)
– sare si piper
Tocam ardeiul si ceapa si adaugam restul ingredientelor. Chiar prea simplu pentru cat de gustoasa este aceasta salata. Este pur si simplu prea buna si poate da dependenta. Eu o pregatesc macar de 2-3 ori pe luna fiindca merita din plin. Este un shot de energie si vitamine pe care stiu ca nu il gasesc altundeva decat in aceasta combinatie unica de legume.
Ardeiul gras si mai ales ardeiul kapia sunt o sursa importanta de antioxidanti. Ajuta la prevenirea imbatranirii premature si protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi. Mai sunt implicati in vreo 2 – 3 sute de procese esentiale bunei functionari a organismului dar pe noi ne intereseaza imbatranirea prematura… ? Ce sa ne ceri? Suntem niste perfecte!
Sanatate maxima si spor in tot ce faceti