Mancare de post, super sanatoasa, plina de fibre si nutrienti, satioasa si care ajuta la scaderea colesterolului si trigliceridelor. Aici as incadra eu mancarea de azi si o sa va demonstrez ca este o idee culinara extrem de inspirata pentru orice zi in care vreti ceva bun, rapid.
Pastele cu sos de rosii, masline si patrunjel au nevoie de aceste ingrediente:
- 200 g paste de grau dur (eu am folosit penne)
- 4 rosii proaspete sau un borcan de rosii pasate
- 2 pumni de masline fara samburi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- verdeturi aromatice uscate: busuioc, cimbru, oregano
Mod de preparare al celor mai bune paste din lume, mancare de post:
- Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat intr-o tigaie incapatoare. Adaugam si uleiul, usturoiul tocat marunt, sare si piper.
- Adaugam in aproximativ 5 minute si rosiile pasate. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Adaugam si verdeturile aromatice uscate si maslinele fara samburi.
- La final, adaugam pastele fierte al dente si o cana de apa in care pastele au fiert.
- Lasam totul pe foc in jur de 5 minute. Stingem focul. Adaugam patrunjel tocat.
Serviti ca atare, cu sau fara salata. Adaugati ardei iute daca doriti sa pregatiti mancarea mai iute. Si in loc de patrunjel, puteti adauga busuioc. Aroma este si mai minunata!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!