O sa ma obisnuiesc sa trec in titlu motivele principale pentru a consuma un preparat culinar de pe blogul meu. Nu de alta dar cred ca ar trebui sa punem mai mult accent pe beneficiile consumului anumitor alimente si mai putin pe cat de gustoase sunt. Gustul e trecator si inselator. Insa nu va faceti griji caci voi avea intotdeauna grija ca orice mancare sa fie pe cat de sanatoasa, pe atat de gustoasa.
Astazi sper sa va inspir cu tortul meu super simplu. Este gata in fix 1 ora si necesita foarte putina munca. Este de fapt un pandispan cu cacao peste care am pus un strat de iaurt grecesc si apoi un strat de gem de zmeura cu afine si coacaze.
Desigur, peste gem puteti sa mai adaugati si nuci macinate, fie ca sunt pecan, macadamia, nuci braziliene, nuci clasice sau caju. Este decizia voastra cu ce vitamine si minerale va surprindeti astazi.
Ingrediente necesare:
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- 5 oua
- o cana de apa
- zahar vanilat, scortisoara, ghimbir
- 6 linguri zahar
- esenta de rom, extract de vanilie
- 1 kefir
- 1 borcan mare de iaurt grecesc (pentru decorat)
- 10 linguri gem de fructe de padure sau orice alt fruct doriti (pentru decorat)
Bateti ouale cu zahar si apoi adaugam faina, apa, kefir, esentele, praful de copt, cacao, coaja de portocale, scortisoara, ghimbir samd. Dam aluatul la cuptor, in tava tapetata foaie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Pandispanul se lasa la copt si apoi la racit. Cand este perfect racit, adaugam iaurt grecesc, apoi un strat de gem si apoi nuci macinate. Sfarsit fericit!
Si daca aveti un pandispan gros, va invit sa il feliati si sa il umpleti cu iaurt si cu gem si intre felii. Adaugati si rondele de banana sau ananas confiat, nuci, orice doriti si stiti ca v-ar placea sa gasiti in tort.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!