7 carti de dezvoltare personala care iti vor schimba viata

Exista carti pe care le citesti si care ajung sa iti schimbe viata pentru totdeauna. Nu se intampla nimic spectaculos si nimic magic sau inexplicabil. Doar ca au puterea de a-ti schimba perceptia asupra lucrurilor din viata ta. Le citesti si deodata iti deschid ochii asupra unor lucruri pe care nu le-ai vazut niciodata astfel. Iti schimba modul de a gandi, atitudinea asupra lucrurilor de zi cu zi si mai ales asupra vietii in general.

Mai jos sunt doar 7 dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care eu le-am citit pana acum si pe care vi le recomand cu toata increderea:

„Omul devine ceea ce gandeste”, de James Allen
Este o carte pe care nu o poti lasa din mana odata ce ai inceput-o. Povesteste despre efectul gandurilor asupra circumstantelor exterioare, despre efectul gandurilor asupra sanatatii si corpului, despre modul in care o viziune poate schimba totul in viata unui om.

„Jocul vietii si cum sa-l jucam”, de Florence Scovel Shinn
Este cea mai importanta carte de dezvoltare personala din viata mea. Nu exista carte care sa o poata detrona pe aceasta. Este scurta, usor de citit, cu sfaturi de mega bun simt si care se lipesc acolo unde trebuie 🙂 Este despre pacea mintii, despre bunastare, despre legea atractiei, despre modul in care se multiplica emotiile pe care ne concentram zi de zi 🙂

„Urmeaza-ti inima – Cum sa descoperi sensul vietii personale si profesionale”, de Andrew Matthews
Este o carte de dezvoltare personala si de dezvoltare profesionala. Nu pot decat sa va spun ca iti schimba viata din primele minute in care o citesti. Te face sa vezi altfel orice aspect din viata ta, de la cel mai marunt si aparent insignifiant si pana la cele mai majore. Procrastinarea, frica de asumare, teama de responsabilitati, economisirea banilor, succesul profesional, atitudinea potrivita in viata sunt aspecte pe care autorul le clarifica asa cum foarte putini alti scriitori o pot face.

„Esti ceea ce gandesti! Principii taoiste pentru zilele noastre”, de Wayne W. Dyer
Cine nu a vazut filmul „The Shift” al lui Wayne Dyer o poate face online. Este un film remarcabil pe care l-am vazut si revazut de 5 ori. Iar cartea de mai jos este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din lume. Este plina de predici si parabole, sfaturi esentiale despre cum sa aduci lumina in viata ta, despre cum sa distingi intre lucrurile cu adevarat importante de cele care nu fac decat sa iti ingreuneze firea. Este o carte pe care o citesti fara efort. Se citeste de la sine, este super captivanta si te lasa zambind dupa fiecare pagina. Este una dintre cele mai eficiente carti de dezvoltare personala din viata mea fiindca are sfaturi pe care le poti aplica acum si aici.

„Cum functioneaza viata”, de Andrew Matthews
Inca una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din lume este cea de mai jos, scrisa tot de Andrews Matthews. Este o carte in care te vei regasi negresit in numeroase situatii descrise de autor. Si nu sunt situatii nesemnificative ci sunt situatiile in care ne regasim foarte des si care ne dau batai mari de cap, depresii, deceptii, nemultumiri si conflicte cu cei din jur. Si asta doar fiindca nu am inteles inca din ce unghi trebuie sa privim situatiile in care ne regasim si de ce ne aflam in ele.

„Regula de 5 secunde”, de Mel Robbins
Este o capodopera din toate punctele de vedere. Este o carte pe care o citesti fara sa vrei sa o pui jos. Nu are timpi morti si nici zone gri, in care sa nu te regasesti sau care sa te plictiseasca. Mel Robbins reuseste sa te tina in priza, sa te tina captivat si gata sa primesti o noua doza de energie si curaj. Cine nu are cartea inca poate sa ii caute TedTalk-urile si interviurile online. Mel Robbins te poate scoate din stari negative mai bine decat oricine si o face dintr-o zona a unei persoane care a trecut prin astfel de stari si a inteles cum le poate tine sub control.

„Dincolo de gandirea pozitiva”, de Dr. Robert Anthony
Mi-a recomandat-o Alexandra, pe care o indragesc tare de tot si careia ii voi ramane mereu recunoscatoare. Am cumparat cartea fara sa stau pe ganduri fiindca ea mi-a marketat-o mai bine decat un Creative Director Marketing Ninja Expert. Si nu avea niciun interes. Este o carte de dezvoltare personala care a impresionat-o si pe care o tine minte desi a citit-o acum multi ani. Am citit o parte din ea si sunt pe la jumatate. Va pot spune ca o voi reciti din nou si din nou fiindca are sfaturi de bun simt si in acelasi timp atat de uimitoare. E ca si cum ar fi adevarul pur pe care nu am reusit niciodata sa il vad mai clar ca acum, prin ochii acestui om. Ramane una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din viata mea si v-o recomand cu toata increderea.

Atat pentru azi. Promit sa revin cu si mai multe carti de citit si de iubit. Sunt numeroase carti despre motivatie, vointa, mindfulness, peace of mind, legea atractiei, energie pozitiva, puterea gandurilor, succes, prosperitate si bunastare pe care le citesc si pentru care promit sa scriu cronica de carte pe blog 🙂

Sa ne auzim cu bine!

 

S-ar putea să-ți placă și...