Regula de 5 minute care iti va schimba complet viata

Unele lucruri nu se schimba de-a lungul timpului. Raman la fel ca anul trecut, ca acum 2 ani, ca intotdeauna de cand le stim noi. Nu le putem schimba pana cand nu luam actiune in directia potrivita.

Cred ca avem cu totii asemenea sertare in viata noastra. Le avem si in plan fizic, le avem si in plan emotional-psihologic-spiritual. Sunt sertarele din casa in care adunam tot felul de lucruri si apoi tot sertarul devine un haos in care nici nu vrei sa te uiti. Il dai uitarii. E prea mare haosul acolo. Asa se intampla si in viata. Adunam tot felul de lucru de care stim ca trebuie sa ne ocupam mai devreme sau mai tarziu. Si nu o facem. Iar pana cand nu o vom face, vom avea parte de stres din cauza sentimentului ca nu ne ocupam cu determinare de ordinea din vietile noastre.

Regula de 5 minute care functioneaza minunat si care va va schimba complet viata spune ca timp de 5 minute, incepand din momentul in care ne vine in minte o problema a vietii noastre, ne vom ocupa de ea. Timp de 5 minute vom cauta solutii de a o rezolva, vom da un telefon catre o persoana care deja stie cum se rezolva astfel de probleme, vom purta o conversatie prin care sa confruntam persoanele cu care vrem sa ne rezolvam conflictele.

Nu e mult, nu e nici putin. Dar este complet de bun simt sa iti rupi 5 minute din viata ta ca sa le dedici identificarii de solutii pentru probleme care te doare acum.

Sa va dau un exemplu de problema la care putem gasi solutii de revenire pe drumul cel bun in doar 5 minute. Te confrunti de cativa ani cu stresul ca intr-o zi o sa mori din cauza tigarilor pe care le fumezi. Si lasi stresul sa se strecoare in sufletul tau si sa te macine zi de zi. Timp de 5 minute din momentul in care iti vine in minte stresul acesta, vei cauta solutii. Pastile, hipnoza, terapie, tincturi din plante medicinale, trucuri psihologice, ce vrei tu. Timp de 5 minute te vei ocupa de problema care te macina si care acum a devenit cel mai important lucru careia ii dedici timpul tau, energia ta, atentia ta, implicarea ta.

Stiti ce se intampla in timp datorita acestor mici interventii de 5 minute? Ei bine, aceste mici 5 minute se transforma in energie care va misca lucrurile in problema de care te-ai lovit. Acest mic gest de a te ocupa de problema va da creierului tau incredere ca problema ta nu este de nerezolvat si ca te ocupi de ea. Doar ca trebuie sa te ocupi de ea cu adevarat iar primul pas da startul. Cele 5 minute sunt primul pas de care ai nevoie pentru a te ocupa de problemele din viata ta, oricat de mari ar fi.

Obezitate, probleme in casnicie, dificultati de parenting, alcool in exces, o durere sub coasta, arsuri la stomac, un conflict cu un drag. Toate se rezolva. Indiferent de marimea problemei.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...