5 obiceiuri pozitive cu care sa incepi ziua

Rutina este uneori extrem de importanta. Se considera ca obiceiurile pozitive, la fel ca si cele negative, se instaleaza dupa ce am efectuat anumite actiuni de mai multe ori. La un moment dat, ele devin automatisme, se instaleaza complet si apoi le transformam in mod natural in obiceiuri 🙂 Este ca spalatul pe dinti de dimineata, facutul cafelei, dusul de dupa sport si alte obiceiuri care ne fac viata mai buna.

Ziua ar trebui sa inceapa cu dreptul, cu energie pozitiva si are toate sansele sa se continue in aceeasi nota pozitiva.

Iata cele 5 obiceiuri pozitive cu care eu incep ziua:

  1. Beaun un pahar mare de apa plata imediat ce ma trezesc, nu pe tot odata.
  2. Imi aloc 15 minute de planificare a zilei si stabilirea obiectivelor pentru ziua in curs + cafea
  3. Am la dispozitie 15 minute de facut ordine in casa, curatenie, asezarea lucrurilor la locul lor, aerisire samd.
  4. Am 15 minute de miscare, plimbarea lui Lucy, fac yoga, stretching, orice forma de exercitiu care imi pune sangele in miscare.
  5. Imi pregatesc pranzul pentru la serviciu si pachetul pentru fiica mea, la scoala.

    Dupa aceste mici obiceiuri, ma pregatesc pentru serviciu: dus, machiaj, imi aranjez parul, calc haine, imi pregatesc geanta, aleg o carte pentru drumul catre munca (merg cu metroul) samd.

Toate aceste obiceiuri ma ajuta sa imi stabilesc o rutina pe care o consider esentiala pentru bunul mers al lucrurilor. Ma ajuta sa imi clarific ziua inca de la bun inceput si sa am grija sa o pastrez intr-o ordine cat se poate de fireasca.

Haosul se instaleaza rapid. Incepi ziua cu stangul, te trezesti tarziu, realizezi ca nu o sa ai timp sa te pregatesti inainte sa iesi din casa, grabesti copiii sa se pregateasca, brusc incep discutiile sau chiar o cearta, nu ai timp nici sa iti bei cafeaua… Cred ca ne-am regasit cu totii intr-o astfel de situatie. Nu este absolut deloc punctul cel mai bun de start pentru o zi minunata.

Asa ca invatam sa ne ordonam ziua inca de la bun inceput. Ne trezim putin mai devreme decat de obicei, spunem o rugaciune sau meditam, vizualizam o zi minunata, bem cafeaua in liniste, admiram florile din balcon, aerisim camerele, ascultam pasarile din balcon, multumim pentru inca o zi minunata.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...