Calitatea vietii este ceva ce nu poti descrie in cuvinte. Este ceva ce se simte, mai presus de bani, de succes profesional, de dragoste si familie. Calitatea vietii se simte si se vede de multe ori dintr-o singura privire.
Insa ajungem la o viata cu adevarat de calitate doar avand grija de anumite reguli, din care va impartasesc 5, regulile mele:
- Nu lua nimic personal. Chiar si atunci cand este personal 🙂 Oamenii se poarta uneori urat, spun lucruri neplacute si sunt partinitori fata de noi insa si ei, la randul lor, sunt influentati si pot lua decizii gresite. Asta nu inseamna sa lasi oamenii sa se poarte oricum doresc cu tine. Inseamna sa nu lasi lucrurile sa te afecteze. Intelege ce limite au oamenii din jurul tau, traseaza granite pe teritoriul unde doar tu ai acces si nu te lasa afectata emotional de deciziile celor din jur.
- Nu esti responsabila pentru fericirea si bunastarea altora. Chiar daca stii ce merge gresit in viata altora, nu este datoria ta sa te implici, sa corectezi, sa imbunatatesti, sa refaci. Chiar daca stii exact cum 🙂
- Atunci cand esti intr-un cerc nepotrivit, departeaza-te fiindca anturajul devine a doua ta natura. O viata de calitate are nevoie de oameni de calitate. Iar atunci cand in jurul nostru sunt persoane toxice, oameni care au o influenta negativa asupra noastra, lucrurile tind sa intre in deriva.
- Nu te critica prea dur fiindca nu vei mai avea timp si curaj sa progresezi. Fiecare progres trebuie constientizat si apreciat. Fiecare regres trebuie constientizat si inteles. Trebuie sa intelegi de ce ai dat inapoi, pe care palier al vietii ai facut acest regres, in ce zona a vietii tale trebuie sa mai lucrezi si de ce ai ajuns in aceasta situatie. Doar intelegand cauza, vei ajunge sa faci progrese adevarate si rapide. Daca iti petreci timpul criticandu-te, nu vei mai avea timp, curaj si incredere sa avansezi.
- Alege-ti un mentor pentru a dobandi o viata de calitate. Nu le stim pe toate si nimeni nu s-a nascut invatat. Avem in jurul nostru asa de multi oameni de la care putem invata si este pacat sa nu le ascultam sfaturile, sa nu le urmam modelul, sa nu evitam greselile pe care altii deja le-au facut. Mentorii mei sunt Les Brown, Tony Robbins, Mel Robbins, Wayne Dyer, Florence Scovel Shinn si nu numai. Recent am aflat despre Adina Moldoveanu si cartea ei „Dieta mintii”, carte pe care am citit-o cu mare interes. Pe Adina Moldoveanu o urmaresc pe Facebook, Youtube si imi doresc sa invat orice sfat pe care il ofera. Nu ne cunoastem dar o consider mentor pentru ca invat de la ea asa cum as invata de la o persoana cu care m-as sfatui 🙂
Acestea sunt regulile mele de aur pentru a-mi imbunatati calitatea vietii. Sunt reguli simple, de bun simt, nimic dificil, niciun efort teribil 🙂