Probioticele ajuta la colonizarea cu bacterii bune. Prebioticele hranesc bacteriile bune si le ajuta sa isi indeplineasca menirea. Astfel, avem un sistem digestiv gata sa functioneze optim. De asemenea, bacteriile bune ajuta si la intarirea sistemului imunitar si la functionarea optima generala a intreg organismului.
Simbioticele sunt o combinatie de prebiotice si probiotice, adica exact de ce are nevoie organismul pentru a „merge ca uns”. Din cunostintele mele, nu am aflat INCA despre ce alimente putem discuta ca fiind simbiotice.
Desigur ca exista la farmacie simbiotice de sinteza, adica tablete, capsule in care se regasesc atat prebiotice, cat si probiotice. Insa din natura inca nu stiu care ar fi simbioticele si daca exista.
Atentie la faptul ca poti sa iti iei probioticele si prebioticele din alimente insa poti sa le iei si din capsule, cu toate ca ar fi pacat sa nu incerci natural. Exista numeroase produse la farmacie si la plafar pe care le puteti lua atat tu, cat si copilul tau pentru a suplimenta forta de auto-aparare a sistemului digestiv si a sistemului imunitar.
Evident, apeleaza la recomandarile medicului pediatru si nu uita ca poti face miracole chiar tu, alegand hrana potrivita pentru copiii tai. Nimic mai simplu decat sa dai o fuga in piata, macar o data pe saptamana. Te va surprinde cat de mult poti sa iti imbunatatesti viata daca hrana ta este sanatoasa. Si vei ramane surprinsa de economiile pe care le vei face atunci cand alegi sa mananci sanatos si sa iti iei tratamentele naturiste direct din hrana ??
Probioticele naturale si prebioticele naturale se gasesc in hrana pe care o avem mereu la indemana. Nu trebuie sa mergi pana in India sa cauti radacini miraculoase pentru a te vindeca. Uneori este de ajuns sa mananci o banana, sa bei un pahar de kefir si apa plata.
Alimente bogate in probiotice pentru mine:
- Varza murata si alte muraturi
- Iaurt, kefir si lapte batut
- Masline
- Branza de vaci fermentata
- Tofu
- Lapte de soia
- Ciocolata neagra
Alimente bogate in prebiotice pentru mine:
- Ceapa, praz, usturoi
- Andive
- Gulii (foto sus)
- Sfecla rosie (foto jos)
- Sparanghel
- Banane
- Grau integral
- Bors
- Seminte de in si de psyllium
Esential este sa intelegi ce fac prebioticele si probioticele si faptul ca impreuna lucreaza cel mai bine. Bacteriile bune se lipesc, se ataseaza de bacteriile rele si se elimina impreuna. Astfel, tine cont de faptul ca tu trebuie in mod constant sa iti iei bacterii bune si sa le asiguri un mediu propice. Bacteriile bune ajuta la eliminarea bacteriilor rele si stopeaza proliferarea acestora. Iti ajuti organismul printr-o alimentatie corecta ?? Nimic mai simplu, mai corect si de mai mult bun simt!
Retineti: Intotdeauna e important sa discutați cu medicul dumneavoastră specialist înainte de a face orice ajustare în regimul alimentar. Informațiile pe care le ofer sunt doar în scop informativ și reflectă experiența mea personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, iar rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Metodele care au avut succes în cazul meu nu neapărat vor funcționa la fel de eficient sau pot avea un impact redus în cazul altcuiva. Prin urmare, consultați medicul înainte de a face orice schimbare semnificativă în dieta dumneavoastră.
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!
Cele mai noi retete de pe site>>>