Cand ai o provocare in viata, decide sa fii preocupat, nu ingrijorat

Este o diferenta mare intre a fi preocupat si a fi ingrijorat. Nu ca nu am avea noi grijile noastre. Dar mai bine ne-am simti daca am inlocui starea de ingrijorare cu o stare de preocupare.

Am intalnit de curand aceasta idee la un speaker motivational si mi-a placut enorm. M-a dus cu gandul la o alta zicala care imi place enorm si in functie de care imi conduc viata de cativa ani buni 🙂 Cand ai o problema, nu o ascunde sub pres, pune-o pe agenda! Vei castiga multa energie pozitiva in acest fel.

Si vreau sa va spun ca de cativa ani bifez mai multe lucruri, rezolv mai multe lucruri si solutionez situatii dificile alegand sa imi pun problemele pe agenda si ocupandu-ma de ele asa cum fac cu orice proiect de la locul de munca. Nu inghite nimeni un elefant dintr-o singura imbucatura. Elefantul se mananca lingurita cu lingurita 🙂

Asa se intampla si cu situatiile dificile de care ne lovim in viata. Sunt inerente, nu are nimeni o viata lipsita de dificultati. Dar mai bine ne ocupam de toate atunci cand cultivam o stare de preocupare in loc de starea acuta si stresanta de griji.

Grijile ne blocheaza, ne infranzeaza, ne limiteaza creativitatea si viteza de reactie si de actiune. Asa ca lasam grijile deoparte si ne ocupam cu toate resursele de care dispunem de situatiile care ne pot da batai de cap.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...