Castravetii covasiti nu sunt castraveti murati complet. Eu nu ii las pentru la iarna desi cred ca sunt persoane care i-ar lasa fara probleme pentru pastrare pe termen lung. Eu prefer sa ii mananc in maxim 1-2 saptamani dupa ce i-am pus in saramura.
Castravetii covasiti cred ca se gasesc in bucatariile multor gospodine din intreaga tara. Nu cred ca este o singura regiune din Romania unde se fac astfel de castraveti. Eu i-am intalnit si in Moldova, si in Bucovina, si in Transilvania si nu numai.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru castravetii covasiti:
- 1 kg de castraveti
- 1 litru de apa
- 2 linguri de sare (rase, nu pline)
- usturoi
- piper
- foi de dafin
- marar uscat
- 2-3 morcovi (optional)
Cum procedam pentru a pregati castravetii covasiti? Spalam castravetii, ii punem in borcan impreuna cu usturoiul, dafinul, morcovul, mararul uscat. Adaugam saramura (apa cu sare bine amestecata, rece, direct de la robinet sau de la put/ fantana). Inchidem capacul si lasam borcanul intr-un loc insorit 1-2 zile. Dam borcanul la rece si il lasam sa se covaseasca timp de 7-10 zile minim. Servim castravetii 🙂
Castravetii covasiti pot fi dati la rece direct, fara sa mai stea o zi la soare. Eu am primit sfatul de la o gospodina si am incercat si mi-au iesit castraveti minunati. Sunt crocanti, nu sunt moi, sunt perfecti pentru salata de Boeuf si nu numai.
Merg de minune castravetii acestia la pilaf, la piure, la cartofi copti, la orice tocanita doriti. Castravetii covasiti sunt murati pe jumatate insa au probiotice, asa ca ii consumam cu drag.
Va salut cu drag, sper sa va placa retetele mele si va doresc multa sanatate!