Garniturile sunt pasiunea noastra, a celor care ne ducem incet dar sigur catre dieta vegetariana. Nu ai cum sa nu iubesti garniturile fiindca pe ele pe bazezi. Mergi la un restaurant si iti dai seama ca nu o sa te saturi decat daca ai comandat 2-3 garnituri: mazare + ciuperci sau cartofi + dovlecei la gratar sau alte combinatii interesante.
Astazi descoperim impreuna o garnitura care mie imi place enorm si care este inspirata din bucataria orientala: Cous Cous
De ce ingrediente avem nevoie pentru cea mai gustoasa garnitura:
- 10 linguri de cous cous
- apa fierbinte
- 50 g unt
- sare
Punem cous cous-ul intr-un bol de portelan sau de sticla. Adaugam apa fierbinte, clocotita si acoperim cu o farfurie. Lasam cous-cous-ul sa stea acoperit timp de 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
La final adaugam untul si sarea si amestecam. Mai lasam cous cous-ul putin sa stea in bol si apoi servim.
Garnitura aceasta merge de minune si fara unt, folosind ulei de masline. Eu am ulei de masline din Italia, adus din Toscana. Este un miracol, un aliment pe care trebuie sa stii sa il apreciezi la adevarata lui valoare. Ridica nivelul de nutrienti si antioxidanti din orice aliment in care il adaugi.
Promit sa mai revin cu si mai multe retete culinare cu cous cous fiindca este un aliment versatil si super gustos. Este grau spart si decorticat si contine multe minerale si vitamine esentiale pentru o dezvoltare minunata a organismului.
Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!