Desertul copilariei mele, cel mai iubit si mai adorat dintre toate: capsunile cu frisca 🙂 Mama ne facea in fiecare primavara – vara, cand apareau capsunile. Pe vremuri nu erau capsuni din Grecia sau din Spania, asa ca eram obisnuiti sa le mancam doar pe cele romanesti. Iar mama facea frisca sau o cumpara de la cofetarie. Era un gust divin, ceva pretios, un desert pe care il mancai cu zambetul pe buze 🙂
Astazi fac si eu acelasi lucru pentru copiii mei, doar ca in frisca adaug mereu si mascarpone.
Ingrediente necesare pentru 4 portii mari de capsuni cu frisca:
- 2 cutii de frisca lichida
- 2 cutii de mascarpone
- 1 kg de capsuni
- 4 linguri de zahar
- extract de vanilie, optional
Pasii simpli ca sa puteti pregati acest desert sanatos:
- Batem frisca tare de tot, cu mixerul. Dureaza cam 3-4 minute.
- Apoi incorporam zaharul si mascarpone, plus extract de vanilie, optional.
- Nu ne ramane decat sa adaugam capsunile si sa dam copiilor un desert minunat de gustos si sanatos, usor si simplu.
Mai simplu si mai rapid de atat, chiar nu as putea sa obtin un desert sanatos si delicios pentru copiii mei. Sper sa va inspire si sa va placa! Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe idei de deserturi sanatoase pentru copii si toata familia.
Va invit sa mai descoperiti si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post