Lamaile sunt bombe de vitamina C si antioxidanti importanti. Sunt cel mai accesibil aromatizant natural, cu beneficii mari pentru sanatate si usor de incorporat in deserturi, in bauturi, limonada, ceai, sosuri de salata si nu numai. Ce nu poti face cu lamaile!
Lamaile contin doze mari de vitamina C si astfel ajuta la intarirea sistemului imunitar. Alaturi de miere si ghimbir, lamaile sunt o arma incredibil de puternica impotriva multor boli si afectiuni. Remediul de astazi este pentru mine un antibiotic natural.
Mai mult, lamaile contin substante benefice pentru scaderea colesterolului si pentru sanatatea sistemului digestiv. Ajuta in numeroase feluri si nu este nevoie de un kilogram de lamai ca sa obtii efecte benefice. Uneori este de ajuns sa storci o jumatate de lamaie intr-un pahar de apa si sa simti efectele. Te simti revigorat, te simti mai linistit, poate chiar un pic de fericit.
Nu e de mirare, caci lamaile au efecte beneficile pentru starea noastra de bine, atat datorita micronutrientilor pe care ii contin, cat si datorita parfumului. Aromoterapie accesibila tuturor 🙂
Remediul naturist pe care vi-l propun astazi pentru combaterea racelilor, virozelor, gripei si nu numai este compus din miere naturala si lamai decojite. In poza de mai sus este miere luata de la Manastirea Secu, din Moldova.
Ingrediente necesare pentru acest remediu naturist simplu:
- 2-4 lamai decojite
- 400 ml de miere
Instructiunile de preparare sunt mai jos:
- Decojiti lamaile si apoi sa le taiati cuburi cat mai egale. Eu tai lamaia in 8 parti egale.
- Asezati frumos toate bucatile de lamaie intr-un borcan si deasupra adaugati miere pana cand le acoperiti.
- Inchideti borcanul si il pastrati la frigider.
- In fiecare zi puteti consuma 2-3-6 cuburi de lamaie ca atare sau in limonada, in ceai cald, cum doriti 🙂 Si sucul care se formeaza este cea mai gustoasa limonada din lume!
Cat tine un astfel de borcan la frigider? La mine a stat mai mult de o luna si aroma era ca in prima zi 🙂
Un alt remediu naturist super eficient impotriva multor afectiuni si boli specifice sezonului rece este ghimbirul pastrat in borcan. Este de fapt un ghimbir murat in stil japonez, ideal pentru orez, stir-fry-uri si nu numai. Eu il asez in borcan, feliat cum il vedeti, si deasupra torn un amestec de apa cu otet, sare si putin zahar. Amestecul este fierbinte. Inchid bine borcanul si il pastrez la frigider 🙂 Scot cate o felie de ghimbir si o mananc cu salata, cu orez chinezesc, cu mancare asiatica in principiu 🙂
Nu va pot descrie in cuvinte cate de super tare este combinatia lamai – miere – ghimbir – menta.
Sau combinatia dintre lamai – sirop de trandafiri – cimbru. Este pur si simplu un crampei de paradis!
Sa va fie de folos!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.