Este unul dintre cele mai rapide deserturi din lume. Negresa de post se prepara super rapid si nu necesita ingrediente foarte sofisticate.
Iata ingredientele necesare:
- 1 cana de ulei de floarea soarelui
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de gem (eu am avut gem de portocale si gem de prune)
- 2 cani de faina alba
- 6 linguri pudra de cacao
- 1 cana de apa plata
- scortisoara, cuisoare macinate, cardamom (miezul, fara pastai)
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta de rom
- 10 linguri de cocos ras (optional)
Mod simplu de pregatire a celei mai bune negrese, cu sau fara cocos:
- Amestecam toate ingredientele, fara sa respectam o anumita ordine.
- Punem apoi compozitia la cuptor intr-o tava inalta, cu hartie de copt.
- Cuptorul l-am lasat la 180 de grade si am pastrat negresa pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Trebuie sa iasa curata. Sa spun ca a stat la cuptor cam 30 de minute si cuptorul era deja incins cand am bagat-o inauntru.
- Optional, spre final, cand negresa este inca umeda, adaugam fulgi de cocos pe deasupra. Negresa va iesi minunata si cu fulgi de cocos, si fara fulgi de cocos. Va prezint rezultatul si cu, si fara.
Am lasat negresa sa se raceasca putin si abia apoi am taiat-o. Este frageda, aromata, nu este lipicioasa, este perfect facuta la mijloc. Se sfarama destul de usor, deci face firmituri. Dar merita din plin.
Este un desert de post, un desert vegan, 100% sanatos, extrem de gustos pentru adulti si pentru copii. Vi-l recomand si cu stafide, glazura de ciocolata si fulgi de cocos, ghimbir macinat adaugat in compozitie si orice altceva doriti. Nu prea are cum sa nu va iasa acest desert. Este destul de bine gandit.
Va pup si va doresc o zi minunata si multa sanatate!