Vitamina C se poate lua in doze mari de la farmacie. Dar exista si surse naturale de vitamina C si este pacat sa nu le folosim, mai ales ca acestea sunt cele pe care oricum am putea sa le incorporam in alimentatia zilnica. Trebuie doar sa le cunoastem pentru a le aprecia pentru continutul ridicat in vitamina C.
Iata cateva surse naturale de vitamina C, conform specialistilor de la HealthLine.com:
- Ardei iute chili
- Visine
- Ardei gras, in special ardeiul rosu, kapia si ardeiul galben
- Afine
- Coacaze
- Cimbru
- Patrunjel
- Kale
- Kiwi
- Broccoli
- Lamai
- Portocale, clementine, mandarine
Evident ca nu le vom consuma in cantitati industriale, oricate beneficii pentru sanatatea ar avea. Este bine sa mancam cate putin din toate grupele alimentare si sa nu uitam sa apreciem legumele, fructele, verdeturile proaspete pentru continutul ridicat in vitamine, minerale si antioxidanti.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase!