12 alimente bogate in vitamina C

Vitamina C se poate lua in doze mari de la farmacie. Dar exista si surse naturale de vitamina C si este pacat sa nu le folosim, mai ales ca acestea sunt cele pe care oricum am putea sa le incorporam in alimentatia zilnica. Trebuie doar sa le cunoastem pentru a le aprecia pentru continutul ridicat in vitamina C.

Iata cateva surse naturale de vitamina C, conform specialistilor de la HealthLine.com:

 1. Ardei iute chili
 2. Visine
 3. Ardei gras, in special ardeiul rosu, kapia si ardeiul galben
 4. Afine
 5. Coacaze
 6. Cimbru
 7. Patrunjel
 8. Kale
 9. Kiwi
 10. Broccoli
 11. Lamai
 12. Portocale, clementine, mandarine

Evident ca nu le vom consuma in cantitati industriale, oricate beneficii pentru sanatatea ar avea. Este bine sa mancam cate putin din toate grupele alimentare si sa nu uitam sa apreciem legumele, fructele, verdeturile proaspete pentru continutul ridicat in vitamine, minerale si antioxidanti.

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...