Unele retete sunt absolut uimitoare. Si merita preparate si savurate alaturi de cei dragi. Astazi descoperim o reteta vegana de paste delicioase si super sanatoase, cu parmezan vegan.
Iata ingredientele pentru clasicele si faimoasele Paste Aglio, Olio e Peperoncino (Paste cu usturoi, ulei de masline si ardei iute), varianta vegana, 2 portii de adult:
- 200 grame de paste
- 4 linguri ulei de masline
- 6 catei de usturoi
- cimbru uscat, oregano uscat, busuioc uscat
- fulgi de chili sau ardei iute proaspat
- 4 linguri fulgi de drojdie inactiva
- sare si piper
Reteta de Paste Aglio, Olio e Peperoncino e super simpla:
- Fierbem pastele al dente. Le scurgem de apa.
- Intr-o tigaie incingem uleiul de masline la foc mic. Adaugam usturoiul tocat si il scoatem imediat ce se rumeneste.
- Adaugam in uleiul incins fulgii de chili sau rondele de ardei iute. Le lasam acolo timp de 1 minut si apoi adaugam pastele fierte. Le incingem si pe ele fix 1 minut.
- Scoatem pastele pe platou mare. Presaram parmezan vegan (poza mai jos si reteta mai jos) din plin si servim 🙂
Parmezanul vegan este combinatia dintre: fulgi de drojdie inactiva, sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, usturoi pudra. Puneti totul intr-un borcan si presarati din plin peste paste, in salate, oriunde ati dori sa puneti parmezan clasic 🙂 Fulgii de drojdie inactiva sunt super bogati in vitamine din grupul vitaminelor B 🙂
Eu nu as pune parmezanul vegan peste paste cand sunt prea fierbinti fiindca antioxidantii din verdeturile aromatice se distrug partial. Verdeturile aromatice pe care le puneti in borcanul de parmezan vegan pot varia: rozmarin, salvie, maghiran, ce doriti si stiti ca va place, inclusiv patrunjel uscat 🙂
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase si sanatoase!
Va invit sa mai descoperiti si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post