Pastele sunt intotdeauna o idee buna, mai ales daca respectam cantitatile ideale. 100 de grame de paste cantarite uscate sunt suficiente pentru un adult. Eu le combin cu sos de rosii, legume, ciuperci sau cu branza 🙂 Cele mai bune retete cu paste sunt cele vegetariene, de post. Folosim patrunjel verde sau busuioc, oregano si cimbru si dam aroma naturala acestor preparate culinare pe care eu le iubesc si pe care vi le recomand pentru ca sunt sanatoase. Pastele nu sunt nesanatoase decat daca le combinati cu ingrediente care nu ne fac bine, cu multa grasime, cu prea multa sare, cu sosuri care contin zahar si ne ridica nivelul glicemiei mai mult decat e normal.
Azi va ofer o reteta simpla de paste cu ciuperci si patrunjel. Este o mancare sanatoasa si hranitoare, de post.
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 4 portii de adult:
- 400 de grame de paste (orice paste va plac si aveti la indemana)
- 800 de grame de ciuperci
- 2 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel
- 4 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Cum se prepara pastele cu ciuperci:
- Ciupercile se spala si se toaca. Se pun la sotat la foc iute, cu 4 linguri de ulei de masline si usturoi pisat marunt. Ciupercile vor incepe sa isi lase sucul propriu si se vor sota la foc iute pana cand devin lucioase, semn ca nu mai au niciun pic de apa si sunt facute. Cam 20 de minute sunt necesare ca sa avem ciuperci champignon bine facute.
- Fierbem pastele si le scurgem, nu le clatim.
- Amestecam ciupercile sotate cu pastele fierte. Adaugam patrunjel tocat marunt, sare, piper.
- Servim cald 🙂
Optional, puteti adauga si ardei iute proaspat, daca va place mancarea picanta.
Optiona, puteti adauga sos de rosii peste ciuperci si paste si obtineti o mancare si mai gustoasa, si mai sanatoasa.
Va doresc multa sanatate si spor in tot ce faceti!
Mai multe retete sanatoase cu legume pot fi descoperite aici.
Va invit sa ma urmariti pe Facebook pe pagina mea Mananca Sanatos cu Maria.