Pastele sunt absolut delicioase si merita mai multa atentie din partea noastra. Poate ca pana acum nu ne-am gandit sa le pregatim foarte des insa eu va recomand sa le includeti in meniu caci nu strica deloc. Mai ales daca vreti sa faceti copiii sa manance acasa cat mai des posibil, un truc bun este sa includeti in meniul saptamanal pastele macar o data.
Aud foarte des ca din ce in ce mai multi adolescenti se orienteaza catre fast food si vor sa manance la mall cat mai mult. Solutia este sa le oferim si acasa alternative minunate de mancare sanatoasa si delicioasa. Nu stiu cum sunt copiii dvs. dar pentru ai mei nu functioneaza prea bine sa le interzic ceva anume. De multe ori isi doresc mai mult fix ce le interzic eu. Asa ca ma adaptez si incerc sa bat competitia 🙂
Azi va ofer o reteta pe care copiii o vor prefera in locul aproape oricarui preparat culinar de tip fast food.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 4 portii mari de paste cu sos de rosii si mozzarella la cuptor:
- 500 grame de paste, orice forma doriti, eu am folosit penne
- 700 ml sos de rosii sau sos pentru paste
- 4 linguri de ulei de masline
- 400 grame de mozzarella data pe razatoare
- oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
- busuioc verde pentru decor
- sare si piper
Modul de pregatire este super simplu si rapid pentru aceste delicioase paste la cuptor:
- Pregatim sosul de rosii intr-o tigaie incapatoare pe care o punem la foc mic. Adaugam sare, piper, ulei de masline, verdeturi aromatice uscate si o cana de apa. Lasam sosul sa fiarba maxim 4 minute si stingem focul.
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
- Scurgem pastele si le combinam cu sosul de rosii pe care l-am preparat anterior.
- Pastele cu sos de rosii se pun intr-o tava de cuptor pe care o puteti tapeta cu foaie de copt daca doriti.
- Radem mozzarella pe deasupra si dam tava la cuptor cam 5-15 minute, foc mic, pana cand mozzarella se topeste frumos. Nu trebuie neaparat sa se rumeneasca, ci doar sa se topeasca.
- Garnisim cu busuioc verde si servim 🙂
Dragilor, este o masa pe care o veti manca cu drag si cu placere maxima. Combinatia dintre paste, sos, ulei de masline, mozzarella si busuioc este absolut divina. La restaurant ar trebui sa platiti aproximativ 35- 40 de lei pentru o astfel de portie. Acasa o puteti face cu maxim 5 lei pe portie, punand la socoteala si uleiul, si verdeturi 🙂
Va salut cu mare drag si va doresc multa sanatate!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete culinare italienesti. Am cateva sute de retete culinare invatate de la italience autentice. Cand merg in Italia in vacanta, eu nu am niciodata timp sa fac shopping de haine sau posete. Eu cumpar ingrediente si aflu retete culinare vechi, noi, moderne, traditionale, retete secrete si mancaruri lasate mostenire din generatie in generatie. Ma ajuta si faptul ca stiu italiana si faptul ca pasiunea mea pentru gatit se simte in orice conversatie pe care o am cu localnicele din zonele Italiei unde merg.