Piure-ul este mancarea preferata a copiilor mei, fara doar si poate. Este pe primul loc. Nici nu incape discutia sa nu avem piure de cartofi macar o data pe saptamana. Nu stiu cum sunt copiii vostri, dar ai mei ar manca piure zilnic, daca s-ar putea.
Astazi descoperim o reteta noua de piure pe care va invit sa o incercati. Este absolut delicioasa. Iar pentru cei care nu vor sa manance lactate, pentru cei care au alergie sau tin post, va ofer o solutie buna. Lista de ingrediente este mai jos si este potrivita pentru 2 adulti si 2 copii.
Ingredientele necesare:
- 1 kg de cartofi
- 200 g caș
- patrunjel tocat marunt
- sare si piper
Fierbem cartofii, ii pisam bine si ii punem intr-o tigaie. Adaugam caș dat pe razatoare, sare si piper, patrunjel tocat marunt. Lasam pe foc maxim 1 minut, pana cand cașul incepe sa se topeasca. Servim cald. Cașul se va intinde fiindca deja s-a topit. Eu nu pun unt fiindca avem cașul care este deja destul de gras.
In loc de caș puteti folosi tofu afumat sau simplu. Rezultatul este magnific! De asemenea, merge si branza de orice fel, telemeaua sau branza de burduf. Eu vreau tofu insa copiii nici nu vor sa il vada ? Am rabdare.
Piure-ul ciobanesc este o reteta adusa din Moldova, inspirata din bucataria bunicii mele. Folosea caș natural si cartofi cultivati de ea, in gradina. Gustul este incredibil! Va invit sa il incercati si sa va delectati cu ceva cu adevarat bun.
Sanatate maxima si mult succes in bucatarie si in tot ce faceti!