Tiramisu cu frisca este raspunsul pentru multe intrebari si neclaritati :))) Tiramisu rezolva multe probleme si neajunsuri desi unii apeleaza la terapie prin shopping sau la diverse alte modalitati de a-si insenina ziua 🙂 Eu apelez la o portie dubla de tiramisu si nu regret nimic 🙂
Iata cea mai simpla si rapida reteta de tiramisu fara oua, cu frisca si mascarpone, cu extra putin zahar (fiindca asa ii place sotului meu). Reteta este bulletproof, adica nu aveti cum sa dati gres cu ea. Si este reteta preferata de tiramisu a copiilor mei, care au mai gustat tiramisu la cofetarie, la rude, tiramisu cu oua sau diverse alte combinatii.
Iata cea mai rapida si simpla reteta de tiramisu fara oua din lume. Iata ingredientele necesare pentru 8 portii mari pentru 4 adulti care vor cere cate 2 portii:
- 1 pachet de piscoturi
- 2 cutii mascarpone de 250 de grame fiecare
- 2 cutii de frisca lichida
- 4 linguri de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 cani de cafea la filtru
Cum pregatim cel mai simplu tiramisu fara oua, cu frisca, special pentru copii:
- Batem frisca bine de tot. Eu am folosit frisca lichida care trebuie sa stea la frigider 5 ore inainte de pregatire.
- In frisca incorporam mascarpone cu zahar si zahar vanilat, amestecand tot cu mixerul. Nu se taie, stati linistiti.
- Separat scoatem o forma mare in care vom pune tot tiramisu.
- In aceasta forma incepem sa punem piscoturi inmuiate in cafea timp de 2 secunde.
- Peste stratul de piscoturi punem un strat de frisca si mascarpone.
- Mai punem apoi inca in strat de piscoturi si inca unul de frisca pana cand terminam compozitiile.
- Dam la rece tiramisu cu frisca si il putem servi cam in 2 ore. Inainte de servire presaram cacao pudra peste stratul de mascarpone cu frisca.
Dupa cum vedeti in poze, eu am folosit o caserola mare, rotunda, desi as fi vrut una patrata, ca sa se potriveasca cu forma piscoturilor. Ei bine, am folosit aceasta forma pentru tiramisu fiindca are capac si se inchide. Merge si o forma patrata pentru tiramisu si deasupra puteti pune folie. Tiramisu isi pastreaza aroma vanilata mai bine daca este acoperit in frigider si ramane proaspat mai mult timp.
Va asigur ca este cea mai simpla si rapida reteta de tiramisu fara oua pe care eu am incercat-o la recomandarea unei italience din Toscana. Mi-a povestit ca pe vremuri se foloseau oua dar mai nou italiencele folosesc frisca si mascarpone, lucru care face ca tiramisu sa fie gata mai repede, compozitia sa fie tare beton si copiii sa manance fara probleme, la fel si cei alergici la oua.
Eu va pot spune ca mult mai buna este varianta de tiramisu fara oua, fara indoiala 🙂 Copiii si sotul au votat pentru tiramisu cu frisca si chiar mi-au interzis sa mai fac vreodata cu oua. Nu se compara!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: