Budinca frantuzeasca de cartofi, o mancare simpla si hranitoare

Cartofii frantuzesti sunt pur si simplu o salvare pentru orice gospodina care are nevoie de ceva rapid, bun, satios si sanatos. Este una dintre mancarurile la care mergi oricand esti in pana de idei sau cand ai copii mofturosi, cum am eu. Si cum aveti si voi, sper. Glumesc.

In principiu, este vorba despre o budinca super delicioasa si extrem de simplu de preparat. In mare, aveti nevoie de cartofi fierti, oua si branza.

Ingrediente necesare pentru cei mai buni cartofi frantuzesti din lume:

  • 500 g de cartofi decojiti, tocati si fierti
  • 500 g branza telemea
  • 5 oua
  • 50 g unt

Pasii cei mai simpli pentru a pregati o budinca de nota 10:

  1. Spalam cartofii, ii decojim, ii spalam din nou.
  2. Tocam cartofii cubulete si ii punem la fiert.
  3. Cartofii fierti se scurg de apa si se pun intr-un vas de cuptor.
  4. Adaugam branza telemea data pe razatoare, oua batute bine, unt tocat cubulete mici.
  5. Dam la cuptor vasul si lasam focul mic.
  6. Scoatem budinca atunci cand s-a rumenit frumos.
  7. Servim cald sau rece.

Este o mancare super satioasa. Si este una dintre cele mai rapide mancaruri din lume, un preparat pe care multi ar crede ca ti-a luat mult timp sa il pregatesti. Deci aveti ocazia sa pareti chiar mai gospodine decat sunteti. Nu ziceti nimanui ca preparatul necesita cam 10 minute de munca asidua. Sa ramana intre noi…

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

S-ar putea să-ți placă și...